Eén dag na de grote Britse première van de eigenzinnige musical 'The Book of Mormon' gingen op 14 uren tijd maar liefst 150.000 kaartjes over de toonbank, goed voor een omzet van bijna 2,5 miljoen euro. Een record in de Britse theatergeschiedenis.

De voorstellingen vinden plaats in het Londense Prince of Wales Theatre, en zijn gepland tot januari 2014. Maar gezien het overrompelend succes is de kans nu al bestaande dat de reeks langer zal lopen.

Ondanks het gematigd onthaal van The Daily Mail en The Guardian lijken vooral de Engelse fans van de bekende animatieserie South Park te vallen voor het verhaal over twee jonge, naïeve missionarissen die in het gevaarlijke Uganda het woord van de Mormonen moeten verspreiden.

'The Book of Mormon' is een creatie van Trey Parker en Matt Stone, de bedenkers van South Park, en Robert Lopez. Met hun Broadway-versie in New York wonnen ze al negen Tony Awards, waaronder de onderscheiding voor beste musical, én een Grammy Award voor Best Musical Theater Album. (DB)

Eén dag na de grote Britse première van de eigenzinnige musical 'The Book of Mormon' gingen op 14 uren tijd maar liefst 150.000 kaartjes over de toonbank, goed voor een omzet van bijna 2,5 miljoen euro. Een record in de Britse theatergeschiedenis.De voorstellingen vinden plaats in het Londense Prince of Wales Theatre, en zijn gepland tot januari 2014. Maar gezien het overrompelend succes is de kans nu al bestaande dat de reeks langer zal lopen.Ondanks het gematigd onthaal van The Daily Mail en The Guardian lijken vooral de Engelse fans van de bekende animatieserie South Park te vallen voor het verhaal over twee jonge, naïeve missionarissen die in het gevaarlijke Uganda het woord van de Mormonen moeten verspreiden. 'The Book of Mormon' is een creatie van Trey Parker en Matt Stone, de bedenkers van South Park, en Robert Lopez. Met hun Broadway-versie in New York wonnen ze al negen Tony Awards, waaronder de onderscheiding voor beste musical, én een Grammy Award voor Best Musical Theater Album. (DB)