Circuit X is een platform - opgericht door Het Theaterfestival Vlaanderen, LOCUS (steunpunt voor lokaal cultuurbeleid) en VTi (steunpunt voor de podiumkunsten) - dat een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans wil geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen en Nederland. De jury (bestaande uit recensenten Evelyne Coussens en Marijn Lems) en programmatoren Sabine Van Baelen, Merel Heering en Jonathan Offereins) selecteerde zes kwaliteitsvolle podiumvoorstellingen van makers die nog niet bekend zijn bij een breed publiek.

Dat zijn: Antithesis, the future of the image van Michiel Vandevelde, ONE. van Lisa Verbelen (BOG.), HonderdHuizen van Yinka Kuitenbrouwer, Forever Young van Marijn Brussaard (Frascati Producties), Scheeps-Horeca van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Frascati Producties) en Kokokito van Louis Vanhaverbeke die ook al de CircuitX-prijs op TAZ#2015 won.

De geselecteerde voorstellingen worden getoond tijdens Het Theaterfestival Vlaanderen van 25 augustus tot en met 2 september 2016 in deSingel in Antwerpen en tijdens Het Nederlandse Theaterfestival van 1 tot en met 11 september 2016 in Amsterdam. Vervolgens gaan de voorstellingen op tournee langs veertig cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen en langs acht podia in Nederland, die zich engageren om elk minstens één van de geselecteerde voorstellingen te programmeren. Vanaf seizoen 2016-2017 wordt de werking en de selectie overigens uitgebreid naar Nederland. Circuit X wil Vlaanderen en Nederland met elkaar verbinden door één selectie te maken die in beide landen geboekt kan worden.

Kleppers als Jan Martens, Jonas Vermeulen en Sachli Gholamalizad konden mede dankzij Circuit X doorbreken.

(EVS)

Alle info: www.circuitx.be

Smaakmaker:

Circuit X is een platform - opgericht door Het Theaterfestival Vlaanderen, LOCUS (steunpunt voor lokaal cultuurbeleid) en VTi (steunpunt voor de podiumkunsten) - dat een nieuwe generatie talentvolle podiumkunstenaars de kans wil geven om hun werk te tonen in cultuur- en gemeenschapscentra in heel Vlaanderen en Nederland. De jury (bestaande uit recensenten Evelyne Coussens en Marijn Lems) en programmatoren Sabine Van Baelen, Merel Heering en Jonathan Offereins) selecteerde zes kwaliteitsvolle podiumvoorstellingen van makers die nog niet bekend zijn bij een breed publiek. Dat zijn: Antithesis, the future of the image van Michiel Vandevelde, ONE. van Lisa Verbelen (BOG.), HonderdHuizen van Yinka Kuitenbrouwer, Forever Young van Marijn Brussaard (Frascati Producties), Scheeps-Horeca van Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Frascati Producties) en Kokokito van Louis Vanhaverbeke die ook al de CircuitX-prijs op TAZ#2015 won. De geselecteerde voorstellingen worden getoond tijdens Het Theaterfestival Vlaanderen van 25 augustus tot en met 2 september 2016 in deSingel in Antwerpen en tijdens Het Nederlandse Theaterfestival van 1 tot en met 11 september 2016 in Amsterdam. Vervolgens gaan de voorstellingen op tournee langs veertig cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen en langs acht podia in Nederland, die zich engageren om elk minstens één van de geselecteerde voorstellingen te programmeren. Vanaf seizoen 2016-2017 wordt de werking en de selectie overigens uitgebreid naar Nederland. Circuit X wil Vlaanderen en Nederland met elkaar verbinden door één selectie te maken die in beide landen geboekt kan worden. Kleppers als Jan Martens, Jonas Vermeulen en Sachli Gholamalizad konden mede dankzij Circuit X doorbreken. (EVS)Alle info: www.circuitx.beSmaakmaker: