'Ivo van Hove heeft een duizelingwekkend oeuvre aan theaterproducties tot stand gebracht dat uniek is binnen het Nederlandse taalgebied maar ook ver daarbuiten. Hij verruimt en verdiept steeds weer de theatrale verbeelding van het menselijk bestaan', aldus de jury.

Zo heeft hij de afgelopen decennia het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) naar de internationale wereldtop gebracht, stipt de jury aan. Bijzonder is de wijze waarop Ivo van Hove de Nederlandse taal over grenzen brengt.

De jury bestaat dit jaar uit Els van der Plas (voorzitter), Annabelle Birnie, Iris van Herpen, Jeroen Krabbé en Jamal Ouariachi.

Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven reikt de prijs uit op woensdag 25 september in de Ridderzaal in Den Haag.

'Ivo van Hove heeft een duizelingwekkend oeuvre aan theaterproducties tot stand gebracht dat uniek is binnen het Nederlandse taalgebied maar ook ver daarbuiten. Hij verruimt en verdiept steeds weer de theatrale verbeelding van het menselijk bestaan', aldus de jury. Zo heeft hij de afgelopen decennia het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam) naar de internationale wereldtop gebracht, stipt de jury aan. Bijzonder is de wijze waarop Ivo van Hove de Nederlandse taal over grenzen brengt. De jury bestaat dit jaar uit Els van der Plas (voorzitter), Annabelle Birnie, Iris van Herpen, Jeroen Krabbé en Jamal Ouariachi. Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven reikt de prijs uit op woensdag 25 september in de Ridderzaal in Den Haag.