De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De organisatie is in handen van het TheaterFestival Vlaanderen.

Voor de 2016-editie is Magne Van den Berg genomineerd met Ik speel geen Medea, Rik Van den bos met Een coming of age voor bejaarden en de Vlaamse Barbara Claes met Akaaremoertoe Bahikoeroe, een poëtische tekst die ze schreef voor de erg bijzondere locatievoorstelling van het collectief Lucinda Ra waarin het volledige dorp Zwankendamme betrokken was.

De laureaat wordt op woensdag 31 augustus 2016 bekendgemaakt ter afsluiting van 'Dag van de Toneeltekst' tijdens het TheaterFestival in deSingel in Antwerpen. Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) zal de prijs overhandigen tijdens een programma waarin ook de Roel Verniers Prijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten worden uitgereikt.

De Nederlands-Vlaamse jury van de Taalunie Toneelschrijfprijs bestond dit jaar uit Nico Boon (acteur, schrijver, theatermaker), Flip Filz (acteur, theaterdocent) en Marije Gubbels (regisseur, schrijver, theatermaker).

(EVS)

Meer info: http://taalunieversum.org/inhoud/taalunie-toneelschrijfprijs

Smaakmaker Akaaremoertoe Bahikoeroe:

De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. Met deze onderscheiding wil de Taalunie de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneel stimuleren. De organisatie is in handen van het TheaterFestival Vlaanderen.Voor de 2016-editie is Magne Van den Berg genomineerd met Ik speel geen Medea, Rik Van den bos met Een coming of age voor bejaarden en de Vlaamse Barbara Claes met Akaaremoertoe Bahikoeroe, een po√ętische tekst die ze schreef voor de erg bijzondere locatievoorstelling van het collectief Lucinda Ra waarin het volledige dorp Zwankendamme betrokken was.De laureaat wordt op woensdag 31 augustus 2016 bekendgemaakt ter afsluiting van 'Dag van de Toneeltekst' tijdens het TheaterFestival in deSingel in Antwerpen. Minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) zal de prijs overhandigen tijdens een programma waarin ook de Roel Verniers Prijs en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Podiumkunsten worden uitgereikt.De Nederlands-Vlaamse jury van de Taalunie Toneelschrijfprijs bestond dit jaar uit Nico Boon (acteur, schrijver, theatermaker), Flip Filz (acteur, theaterdocent) en Marije Gubbels (regisseur, schrijver, theatermaker). (EVS)Meer info: http://taalunieversum.org/inhoud/taalunie-toneelschrijfprijs Smaakmaker Akaaremoertoe Bahikoeroe: