In een persbericht laat Rosas weten dat het nog steeds geen reactie heeft ontvangen van Beyoncé of van diens management. Via twee montages toont het Belgische dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker aan dat de term 'inspireren' niet echt op zijn plaats is.
"Wij blijven bij ons standpunt dat Beyoncé fragmenten uit 'Rosas danst Rosas' en 'Achterland' in haar clip geplagieerd heeft", stelt Rosas-woordvoerster Johanne de Bie. "Volgens ons kan de videoclip 'Countdown' niet getoond worden zonder voorafgaande toestemming van de auteurs, respectievelijk Anne Teresa De Keersmaeker en Thierry De Mey. Onze advocaat heeft dat standpunt aan Sony overgemaakt."

Daarmee verwijst Rosas naar het bericht over een fax van zijn advocaten aan Sony Music USA, waarover Het Laatste Nieuws vanochtend berichtte. Om dergelijke voorvallen in de toekomst te vermijden en mogelijke contacten in een serene sfeer te laten verlopen, laat het dansgezelschap weten dat het geen informatie zal verspreiden over die besprekingen. (EH)

In een persbericht laat Rosas weten dat het nog steeds geen reactie heeft ontvangen van Beyoncé of van diens management. Via twee montages toont het Belgische dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker aan dat de term 'inspireren' niet echt op zijn plaats is. "Wij blijven bij ons standpunt dat Beyoncé fragmenten uit 'Rosas danst Rosas' en 'Achterland' in haar clip geplagieerd heeft", stelt Rosas-woordvoerster Johanne de Bie. "Volgens ons kan de videoclip 'Countdown' niet getoond worden zonder voorafgaande toestemming van de auteurs, respectievelijk Anne Teresa De Keersmaeker en Thierry De Mey. Onze advocaat heeft dat standpunt aan Sony overgemaakt." Daarmee verwijst Rosas naar het bericht over een fax van zijn advocaten aan Sony Music USA, waarover Het Laatste Nieuws vanochtend berichtte. Om dergelijke voorvallen in de toekomst te vermijden en mogelijke contacten in een serene sfeer te laten verlopen, laat het dansgezelschap weten dat het geen informatie zal verspreiden over die besprekingen. (EH)