Vandaag, maandag 29 april 2013, is het de Internationale Dag van de Dans. De officiële 'dansboodschap' wordt deze keer geschreven door de Taiwanese choreograaf Lin Hwai-min. Hij is de artistieke leider van het Taiwanese Cloud Gate Dance Theatre dat voorstellingen brengt die een mengeling zijn van traditionele, Aziatische dans en moderne dans.

De afgelopen jaren werd de boodschap onder meer geschreven door Anne Teresa De Keersmaeker en Sidi Larbi Cherkaoui. Het is het Internationale Theatre Institute (ITI) dat jaarlijks een danskunstenaar de opdracht geeft een boodschap te schrijven waarin het belang van dans binnen de samenleving onderstreept wordt.

Smaakmaker: Moon Water van Cloud Gate Dance Theatre, in een choreografie van Lin Hwai-min

Jaarlijks organiseert het ITI ook een 'World Theatre Day'. Die dag vond dit jaar plaats op 27 maart 2013. De boodschap werd geschreven door de Italiaanse theaterauteur Dario Fo. Hij riep de (theater)kunstenaars al theater makend mee te bouwen aan een uitweg uit de crisis.

(E.V.S.)

Meer info: http://www.iti-worldwide.org/

Vandaag, maandag 29 april 2013, is het de Internationale Dag van de Dans. De officiële 'dansboodschap' wordt deze keer geschreven door de Taiwanese choreograaf Lin Hwai-min. Hij is de artistieke leider van het Taiwanese Cloud Gate Dance Theatre dat voorstellingen brengt die een mengeling zijn van traditionele, Aziatische dans en moderne dans. De afgelopen jaren werd de boodschap onder meer geschreven door Anne Teresa De Keersmaeker en Sidi Larbi Cherkaoui. Het is het Internationale Theatre Institute (ITI) dat jaarlijks een danskunstenaar de opdracht geeft een boodschap te schrijven waarin het belang van dans binnen de samenleving onderstreept wordt. Smaakmaker: Moon Water van Cloud Gate Dance Theatre, in een choreografie van Lin Hwai-minJaarlijks organiseert het ITI ook een 'World Theatre Day'. Die dag vond dit jaar plaats op 27 maart 2013. De boodschap werd geschreven door de Italiaanse theaterauteur Dario Fo. Hij riep de (theater)kunstenaars al theater makend mee te bouwen aan een uitweg uit de crisis. (E.V.S.)Meer info: http://www.iti-worldwide.org/