In het drie dagen durende toneelstuk worden processen nagespeeld die de Russische overheid voerde tegen kunstenaars en andere opposanten. Op die manier pleit Rau voor artistieke vrijheid en vrijheid van meningsuiting in Rusland.

Tijdens de laatste voorstelling vielen migratiebeambten onaangekondigd het Sacharov Centrum in Moskou binnen. Ze controleerden naast de regisseur ook acteurs en buitenlanders in de zaal. Rau reageerde onthutst en ziet de inval als een boycot.

Voor de voorstelling toverde de kunstenaar, die zich specialiseerde in documentair theater, het Sacharov Centrum om in een rechtbank. Hij maakt geen gebruik van acteurs, maar werkt met echte betrokkenen. Ook de tekst voor de voorstelling is afkomstig van de originele rechtbankstukken. Er worden drie processen opgevoerd, waarvan de aanklacht tegen Pussy Riot het bekendste is.

De drie leden van de punkband werden begin vorig jaar gearresteerd en veroordeeld omwille van hooliganisme. Ze traden op tijdens een kerkdienst in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou als protest tegen de herverkiezing van president Poetin. Eén van de bandleden werd ondertussen vrijgelaten, de twee andere verblijven in Russische strafkampen.

Op 21 mei komt Rau met zijn project naar het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. (CS)

In het drie dagen durende toneelstuk worden processen nagespeeld die de Russische overheid voerde tegen kunstenaars en andere opposanten. Op die manier pleit Rau voor artistieke vrijheid en vrijheid van meningsuiting in Rusland. Tijdens de laatste voorstelling vielen migratiebeambten onaangekondigd het Sacharov Centrum in Moskou binnen. Ze controleerden naast de regisseur ook acteurs en buitenlanders in de zaal. Rau reageerde onthutst en ziet de inval als een boycot. Voor de voorstelling toverde de kunstenaar, die zich specialiseerde in documentair theater, het Sacharov Centrum om in een rechtbank. Hij maakt geen gebruik van acteurs, maar werkt met echte betrokkenen. Ook de tekst voor de voorstelling is afkomstig van de originele rechtbankstukken. Er worden drie processen opgevoerd, waarvan de aanklacht tegen Pussy Riot het bekendste is. De drie leden van de punkband werden begin vorig jaar gearresteerd en veroordeeld omwille van hooliganisme. Ze traden op tijdens een kerkdienst in de Christus Verlosserkathedraal in Moskou als protest tegen de herverkiezing van president Poetin. Eén van de bandleden werd ondertussen vrijgelaten, de twee andere verblijven in Russische strafkampen. Op 21 mei komt Rau met zijn project naar het Kunstenfestivaldesarts in Brussel. (CS)