The Play = Diep in mijn hart

Gezelschap = Tutti Fratelli

In een zin = Het pakt, het verblijdt, het troost.

Hoogtepunt = Het moment waarop de tragiek door de zaal giert, zakt er een discobal naar beneden en start de muziek. Uit verdriet groeit liefde, in dit stuk.

Score = * * * *

Quote = 'Een mens moet durven springen om te kunnen leven'

Felgekleurde, pompeuze maar allerminst belachelijke kostuums, een sober decor (een enkel taboeretje), een subtiel spel met kleurrijk licht en veel stralende gezichten. Ze schmieren niet: ze glanzen van emotie. Van dit scènebeeld straalt de regietaal van Reinhilde Decleir af.

Erik Vlaminck schreef Diep in mijn hart speciaal voor Decleirs Tutti Fratelli. Het is een onbeschaamd romantische kroniek over het leven van een foorkramer, dat getekend is door tragiek én door ware liefde. De eenvoud van dit zorgvuldig opgebouwde verhaal is een verademing. Niet alleen door de heldere taal waarin Vlaminck vertelt - er staat geen woord of komma te veel - maar ook door de zinderende wijze waarop de acteurs het brengen. De foorkramer zit vooraan - op het taboeretje - te denken over zijn leven dat aan hem voorbijtrekt. In scènes én in schlagers die door een uit de kluiten gewassen bende kermispersonages jolig gezongen en gedanst worden. Toch verglijdt het stuk nooit in platvloers sentiment. Het pakt, het verblijdt, het troost. Reinhilde Decleir, she did it again.

Smaakmaker:

Els Van Steenberghe

De volledige recensie verschijnt op 20 februari 2013 in Knack Focus.

Meer info: www.tuttifratelli.be

The Play = Diep in mijn hartGezelschap = Tutti FratelliIn een zin = Het pakt, het verblijdt, het troost.Hoogtepunt = Het moment waarop de tragiek door de zaal giert, zakt er een discobal naar beneden en start de muziek. Uit verdriet groeit liefde, in dit stuk.Score = * * * * Quote = 'Een mens moet durven springen om te kunnen leven'Felgekleurde, pompeuze maar allerminst belachelijke kostuums, een sober decor (een enkel taboeretje), een subtiel spel met kleurrijk licht en veel stralende gezichten. Ze schmieren niet: ze glanzen van emotie. Van dit scènebeeld straalt de regietaal van Reinhilde Decleir af.Erik Vlaminck schreef Diep in mijn hart speciaal voor Decleirs Tutti Fratelli. Het is een onbeschaamd romantische kroniek over het leven van een foorkramer, dat getekend is door tragiek én door ware liefde. De eenvoud van dit zorgvuldig opgebouwde verhaal is een verademing. Niet alleen door de heldere taal waarin Vlaminck vertelt - er staat geen woord of komma te veel - maar ook door de zinderende wijze waarop de acteurs het brengen. De foorkramer zit vooraan - op het taboeretje - te denken over zijn leven dat aan hem voorbijtrekt. In scènes én in schlagers die door een uit de kluiten gewassen bende kermispersonages jolig gezongen en gedanst worden. Toch verglijdt het stuk nooit in platvloers sentiment. Het pakt, het verblijdt, het troost. Reinhilde Decleir, she did it again. Smaakmaker: Els Van SteenbergheDe volledige recensie verschijnt op 20 februari 2013 in Knack Focus.Meer info: www.tuttifratelli.be