The Play = Timon van Athene

Gezelschap = De Roovers

In een zin = Is Timon van Athene niets meer dan geschmier en gescheld? Gelukkig wel.

Hoogtepunt = Wanneer niet alleen de rijkdom maar ook het decor van 'Timon van Athene' uit elkaar spat.

Score = * * *

Quote = 'Beloven is van deze tijd. Je beloftes nakomen niet' (Haha)'

'Kuttekop! Krijg de pest! Ploert! Stinkende hond!' Deze o zo poezelige woordenstroom ontsnapt Robby Cleiren terwijl hij als de uit Athene gevluchte Timon op een krakkemikkig stoeltje zit. In zwarte regenjas (met de kap over de ogen), aan de rand van het podium en voor een vuil zeildoek. Tussen zijn naakte benen ligt een goudkleurige kei. De menselijke aasgieren die wat goud willen bemachtigen, jaagt hij weg met scheldtirades. Deze vlammende Timon van Athene is het antwoord van De Roovers op 'de crisis'.

Inspiratie voor dit eerste deel van hun Dollarcyclus vonden ze bij Shakespeares Timon van Athene. In dit onafgewerkt stuk voert The Bard de idiote edelman Timon op die zijn fortuin wegschenkt aan 'vrienden'. Bontje hier, kookpot vol centen daar. Dat hij niet op hun hulp kan rekenen wanneer hij failliet is, verbaast niet.

Waarom zulk een voorspelbaar stukje opvoeren? Omdat het de kans geeft om lustig (haast cynisch) te schmieren en om - vermomd als Shakespeareaans personage - geldwolven de huid vol te schelden. Dat doen De Roovers.

Is Timon van Athene niets meer dan virtuoos geschmier en gescheld onder een schitterende lusterhemel? Gelukkig wel. Er is Reindert Vermeire. Dit veulen vertolkt de jeugdige soldaat die wil vechten voor een betere toekomst én hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie strijdlustige topacteurs. Ten aanval!

Els Van Steenberghe

De volledige recensie verschijnt volgende week woensdag (6 maart 2013) in Knack Focus.

Meer info: www.deroovers.be

The Play = Timon van AtheneGezelschap = De RooversIn een zin = Is Timon van Athene niets meer dan geschmier en gescheld? Gelukkig wel.Hoogtepunt = Wanneer niet alleen de rijkdom maar ook het decor van 'Timon van Athene' uit elkaar spat.Score = * * *Quote = 'Beloven is van deze tijd. Je beloftes nakomen niet' (Haha)''Kuttekop! Krijg de pest! Ploert! Stinkende hond!' Deze o zo poezelige woordenstroom ontsnapt Robby Cleiren terwijl hij als de uit Athene gevluchte Timon op een krakkemikkig stoeltje zit. In zwarte regenjas (met de kap over de ogen), aan de rand van het podium en voor een vuil zeildoek. Tussen zijn naakte benen ligt een goudkleurige kei. De menselijke aasgieren die wat goud willen bemachtigen, jaagt hij weg met scheldtirades. Deze vlammende Timon van Athene is het antwoord van De Roovers op 'de crisis'. Inspiratie voor dit eerste deel van hun Dollarcyclus vonden ze bij Shakespeares Timon van Athene. In dit onafgewerkt stuk voert The Bard de idiote edelman Timon op die zijn fortuin wegschenkt aan 'vrienden'. Bontje hier, kookpot vol centen daar. Dat hij niet op hun hulp kan rekenen wanneer hij failliet is, verbaast niet. Waarom zulk een voorspelbaar stukje opvoeren? Omdat het de kans geeft om lustig (haast cynisch) te schmieren en om - vermomd als Shakespeareaans personage - geldwolven de huid vol te schelden. Dat doen De Roovers. Is Timon van Athene niets meer dan virtuoos geschmier en gescheld onder een schitterende lusterhemel? Gelukkig wel. Er is Reindert Vermeire. Dit veulen vertolkt de jeugdige soldaat die wil vechten voor een betere toekomst én hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie strijdlustige topacteurs. Ten aanval!Els Van SteenbergheDe volledige recensie verschijnt volgende week woensdag (6 maart 2013) in Knack Focus. Meer info: www.deroovers.be