The Play = Leeghoofd

Gezelschap = Tuning People en kinderenvandevilla

In een zin = Een van de beste voorstellingen van Tuning People en kinderenvandevilla waarin kousen, flessen, piepschuimbuizen en meer een verrassend, speels en slim gecomponeerd portret van de mens als bricoleur creëren.

Hoogtepunt = Het piepschuimhoofdmannetje heeft honger en besluit werkelijk alles op te smikkelen. De inhoud van de vuilnisbak, water en waterfles, sponsjes, ...

Score = * * * *

Ping! De cake is klaar en het publiek kan ondanks de verleidelijk lekkere geur niet anders dan er wat teleurgesteld naar kijken. Zolang de cake in de oven stond, stortte Roel Swanenberg zich in Leeghoofd van het ene transformatieavontuur in het andere. Deze woordeloze voorstelling kreeg dan wel de stempel '4+' mee. Maar het is bovenal een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaartje.

Tuning People en kindervandevilla zijn bijlange niet aan hun proefstuk toe. Maar Tuning People durfde zich al eens in het absurd spelen met geluiden te verliezen. Daar is in deze voorstelling aan gewerkt. Mede door een rasacteur de scène op de te jagen die weet hoe hij met een oogopslag een gans gevoel kan vertolken.

Roel Swanenberg dondert de scène op als een ontdekkingsreiziger die de hele wereld en alle prulletjes die er op die wereld te vinden zijn, als een speeltuin ziet. Terwijl gekke, speelse of net dreigende geluiden weerklinken, stort hij zich op alle dingen in de rommelige keuken op de scène. Wanneer hij een piepschuimbol over zijn hoofd trekt, is het hek pas goed van de dam. Met stickers, kousen, kauwgum, ballonnetjes en een pluk vals haar tranformeert hij van guitig mannetje tot zuur kijkend wezentje. Dat er ook een gat in de piepschuimbol zit waardoorheen allerlei 'lekkers' naar binnen kan, is de aanleiding tot enkele hilarische schransscènes.

Door de doordachte stroom van gebeurtenissen en vondsten is Leeghoofd meer dan een spannend en grappig kijk- en luisteravontuur voor kleuters. Het is een speels en verrassend portret van de eenzame en naar verwondering en genot snakkende bricoleur die elke mens is. Dat maakt Leeghoofd tot een van de beste voorstellingen van Tuning People en kinderenvandevilla.

Smaakmaker:

TUNING PEOPLE & KINDERENVANDEVILLA speelt LEEGHOOFD (teaser) from Roel Swanenberg on Vimeo.

Els Van Steenberghe

Meer info: www.tuningpeople.be en www.kinderenvandevilla.com

The Play = LeeghoofdGezelschap = Tuning People en kinderenvandevillaIn een zin = Een van de beste voorstellingen van Tuning People en kinderenvandevilla waarin kousen, flessen, piepschuimbuizen en meer een verrassend, speels en slim gecomponeerd portret van de mens als bricoleur creëren. Hoogtepunt = Het piepschuimhoofdmannetje heeft honger en besluit werkelijk alles op te smikkelen. De inhoud van de vuilnisbak, water en waterfles, sponsjes, ...Score = * * * *Ping! De cake is klaar en het publiek kan ondanks de verleidelijk lekkere geur niet anders dan er wat teleurgesteld naar kijken. Zolang de cake in de oven stond, stortte Roel Swanenberg zich in Leeghoofd van het ene transformatieavontuur in het andere. Deze woordeloze voorstelling kreeg dan wel de stempel '4+' mee. Maar het is bovenal een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaartje.Tuning People en kindervandevilla zijn bijlange niet aan hun proefstuk toe. Maar Tuning People durfde zich al eens in het absurd spelen met geluiden te verliezen. Daar is in deze voorstelling aan gewerkt. Mede door een rasacteur de scène op de te jagen die weet hoe hij met een oogopslag een gans gevoel kan vertolken. Roel Swanenberg dondert de scène op als een ontdekkingsreiziger die de hele wereld en alle prulletjes die er op die wereld te vinden zijn, als een speeltuin ziet. Terwijl gekke, speelse of net dreigende geluiden weerklinken, stort hij zich op alle dingen in de rommelige keuken op de scène. Wanneer hij een piepschuimbol over zijn hoofd trekt, is het hek pas goed van de dam. Met stickers, kousen, kauwgum, ballonnetjes en een pluk vals haar tranformeert hij van guitig mannetje tot zuur kijkend wezentje. Dat er ook een gat in de piepschuimbol zit waardoorheen allerlei 'lekkers' naar binnen kan, is de aanleiding tot enkele hilarische schransscènes. Door de doordachte stroom van gebeurtenissen en vondsten is Leeghoofd meer dan een spannend en grappig kijk- en luisteravontuur voor kleuters. Het is een speels en verrassend portret van de eenzame en naar verwondering en genot snakkende bricoleur die elke mens is. Dat maakt Leeghoofd tot een van de beste voorstellingen van Tuning People en kinderenvandevilla. Smaakmaker: TUNING PEOPLE & KINDERENVANDEVILLA speelt LEEGHOOFD (teaser) from Roel Swanenberg on Vimeo.Els Van SteenbergheMeer info: www.tuningpeople.be en www.kinderenvandevilla.com