'Enkele jaren geleden stond ik in Delhaize. Een jongen vroeg aan zijn vader of ik 'Zwarte Piet' was. Ik begreep amper Nederlands en zocht via Google Translate 'zwarte piet' op. Tja... (lacht)' Ooit verwerkt Idy Mbengue (1983) die anekdote in een stuk. Nu is hij te zien in het opmerkelijke 11.11.11-spotje van 2012 én tijdens GEN2020.

Tijdens dit festival - dat focust op multicultureel talent - speel je in IJdele Dagen.

Idy Mbengue: Fikry El Azzouzi schreef een tekst over vijf mensen - met of zonder papieren - die overleven in een groezelig appartement. Mesut Arslan regisseert ons in deze speelse ode aan het leven waar niet de angst maar de nieuwsgierigheid naar de ander leeft.

Wat een carrièreswitch voor een leraar wiskunde.

Mbengue: Ik speel al toneel sinds mijn twaalfde. Ik studeerde wiskunde om mijn vader - een ingenieur - te behagen. Maar de toneelmicrobe zit me in het bloed. In 2008 ontmoette ik Michael De Cock (artistiek leider van 't ARSENAAL en GEN2020) tijdens een workshop in Senegal.

Na de workshop vroeg hij je mee te werken aan Serisse. In Mechelen.

Mbengue: Fantastisch vond ik dat. Nadien moest ik kiezen: terug naar Senegal of hier voluit voor mijn droom gaan om een theatermaker te worden. Ik koos voor het theater. Omdat ik geniet van het spelen én omdat spelen niet alleen genot maar ook inzicht verschaft. Bij jezelf én bij het publiek.

(E.V.S.)

Meer info: www.tarsenaal.be en www.gen2020.be

Smaakmakers:

EN

EN de 11-11-11-spot

'Enkele jaren geleden stond ik in Delhaize. Een jongen vroeg aan zijn vader of ik 'Zwarte Piet' was. Ik begreep amper Nederlands en zocht via Google Translate 'zwarte piet' op. Tja... (lacht)' Ooit verwerkt Idy Mbengue (1983) die anekdote in een stuk. Nu is hij te zien in het opmerkelijke 11.11.11-spotje van 2012 én tijdens GEN2020. Tijdens dit festival - dat focust op multicultureel talent - speel je in IJdele Dagen. Idy Mbengue: Fikry El Azzouzi schreef een tekst over vijf mensen - met of zonder papieren - die overleven in een groezelig appartement. Mesut Arslan regisseert ons in deze speelse ode aan het leven waar niet de angst maar de nieuwsgierigheid naar de ander leeft. Wat een carrièreswitch voor een leraar wiskunde.Mbengue: Ik speel al toneel sinds mijn twaalfde. Ik studeerde wiskunde om mijn vader - een ingenieur - te behagen. Maar de toneelmicrobe zit me in het bloed. In 2008 ontmoette ik Michael De Cock (artistiek leider van 't ARSENAAL en GEN2020) tijdens een workshop in Senegal.Na de workshop vroeg hij je mee te werken aan Serisse. In Mechelen. Mbengue: Fantastisch vond ik dat. Nadien moest ik kiezen: terug naar Senegal of hier voluit voor mijn droom gaan om een theatermaker te worden. Ik koos voor het theater. Omdat ik geniet van het spelen én omdat spelen niet alleen genot maar ook inzicht verschaft. Bij jezelf én bij het publiek.(E.V.S.)Meer info: www.tarsenaal.be en www.gen2020.beSmaakmakers: EN EN de 11-11-11-spot