Emio Greco en Pieter C. Scholten, directeuren van het Stadsgezelschap Dans ICKamsterdam, zijn door de Franse minister van Cultuur Aurélie Filippetti benoemd tot artistieke directie van het Ballet National de Marseille.

Greco en Scholten schreven op verzoek van het Franse ministerie een toekomstplan voor het gezelschap. In dit plan beoogt het duo een intensieve samenwerking tussen ICKamsterdam en Ballet National de Marseille. Zo willen ze verder werken aan de opbouw van een innovatief hedendaags Europees ballet.

Emio Greco en Pieter C. Scholten begonnen in 1995 aan een gezamenlijke zoektocht naar een nieuwe dansvorm. Na hun eerste werk Bianco in 1996 richtten ze in datzelfde jaar het dansgezelschap Emio Greco|PC op, waarmee ze tot 2001 internationaal succesvolle dansproducties creërden. Daarna verlegden zij hun grenzen naar opera, muziek en film; voor Toneelgroep Amsterdam regisseerden ze in 2003 Teorema en voor het Edinburgh International Festival twee opera's (2004/2006). Hun eerste samenwerking met het Ballet National de Marseille volgde in 2012.

Steeds streefden zij ernaar meer te zijn dan louter een dansgroep. In 2009 leidde deze ambitie tot de oprichting van het International Choreographic Arts Centre (ICKamsterdam). Dit is een platform voor de hedendaagse dans onder hun artistieke leiding. Naast het actief opbouwen van een hedendaags repertoire, brengen Greco en Scholten via ICKamsterdam dans graag in relatie met andere kunstvormen. Zij werkten samen met onder andere de Parijse modeontwerper Jean Paul Gaultier (2009), de Italiaanse parfumeur Alessandro Gualtieri (parfum you PARA|DISO 2011) en het Italiaanse bedrijf Moleskine (2009). In 2013 werd ICKamsterdam tot Stadsgezelschap Dans van Amsterdam benoemd.

(E.V.S.)

Alle info: www.ickamsterdam.com

Smaakmaker:

Emio Greco en Pieter C. Scholten, directeuren van het Stadsgezelschap Dans ICKamsterdam, zijn door de Franse minister van Cultuur Aurélie Filippetti benoemd tot artistieke directie van het Ballet National de Marseille. Greco en Scholten schreven op verzoek van het Franse ministerie een toekomstplan voor het gezelschap. In dit plan beoogt het duo een intensieve samenwerking tussen ICKamsterdam en Ballet National de Marseille. Zo willen ze verder werken aan de opbouw van een innovatief hedendaags Europees ballet.Emio Greco en Pieter C. Scholten begonnen in 1995 aan een gezamenlijke zoektocht naar een nieuwe dansvorm. Na hun eerste werk Bianco in 1996 richtten ze in datzelfde jaar het dansgezelschap Emio Greco|PC op, waarmee ze tot 2001 internationaal succesvolle dansproducties creërden. Daarna verlegden zij hun grenzen naar opera, muziek en film; voor Toneelgroep Amsterdam regisseerden ze in 2003 Teorema en voor het Edinburgh International Festival twee opera's (2004/2006). Hun eerste samenwerking met het Ballet National de Marseille volgde in 2012. Steeds streefden zij ernaar meer te zijn dan louter een dansgroep. In 2009 leidde deze ambitie tot de oprichting van het International Choreographic Arts Centre (ICKamsterdam). Dit is een platform voor de hedendaagse dans onder hun artistieke leiding. Naast het actief opbouwen van een hedendaags repertoire, brengen Greco en Scholten via ICKamsterdam dans graag in relatie met andere kunstvormen. Zij werkten samen met onder andere de Parijse modeontwerper Jean Paul Gaultier (2009), de Italiaanse parfumeur Alessandro Gualtieri (parfum you PARA|DISO 2011) en het Italiaanse bedrijf Moleskine (2009). In 2013 werd ICKamsterdam tot Stadsgezelschap Dans van Amsterdam benoemd. (E.V.S.)Alle info: www.ickamsterdam.com Smaakmaker: