Theatergroep Flint bracht in Nederland de voorstelling 'Klaarlichte Nacht', een toneelstuk dat gebaseerd is op gedichten van Herman De Coninck. Het toneelstuk verschijnt nu op dvd.

Hemmerechts laat de opvoering ervan in ons land verbieden. De schrijfster was naar verluidt niet tevreden over de kwaliteit van het toneelstuk. Ze zou er nog minder over te spreken zijn dat ze niet betrokken werd bij de productie.

'De tederheid en de kracht van zijn poëzie komt niet tot zijn recht in het toneelstuk,' zegt Hemmerechts. De schrijfster zegt nog dat het niet haar gewoonte is om werk van haar overleden echtgenoot te verbieden, maar dat ze zich genoodzaakt zag in dit geval toch actie te ondernemen. (EE)

Theatergroep Flint bracht in Nederland de voorstelling 'Klaarlichte Nacht', een toneelstuk dat gebaseerd is op gedichten van Herman De Coninck. Het toneelstuk verschijnt nu op dvd. Hemmerechts laat de opvoering ervan in ons land verbieden. De schrijfster was naar verluidt niet tevreden over de kwaliteit van het toneelstuk. Ze zou er nog minder over te spreken zijn dat ze niet betrokken werd bij de productie. 'De tederheid en de kracht van zijn poëzie komt niet tot zijn recht in het toneelstuk,' zegt Hemmerechts. De schrijfster zegt nog dat het niet haar gewoonte is om werk van haar overleden echtgenoot te verbieden, maar dat ze zich genoodzaakt zag in dit geval toch actie te ondernemen. (EE)