Eerder berichtten we al over het operadebuut van Christoph Waltz, nu blijkt dat ook de Hongaarse cineast Kornèl Mondruczó (vooral bekend van zijn op het filmfestival van Cannes gelauwerde Johanna en opvolger Delta) in de Vlaamse Opera zal debuteren.

Terwijl Oscarwinnaar Christoph Waltz die Richard Strauss' Der Rosenkavalier regisseert, stelt Mundruczó zich voor een uitdaging van formaat. Hij zal Bella Bartok's De Burcht van Hertog Blauwbaard combineren met Franz Schubert's Winterreise. Dat Mundruczó geïntrigeerd is door en voeling heeft met het genre is al bekend sinds zijn betoverende film Johanna, een operafilm geïnspireerd op het levensverhaal van Jeanne d'Arc.

Daarnaast staan er drie Vlaamse regisseurs op de affiche: Stef Lernous (Abattoir Fermé) waagt zich aan Wagners Tristan und Isolde, Guy Joosten brengt een Mozarts Don Giovanni en Antwerpenaar Moshe Leiser Rossini's Otello.

Seizoensthema is 'Fatal Atttraction', een knipoog naar Adrian Lynes thriller. Waarom? Omdat de fimwereld wel zeer prominent aanwezig is in de Vlaamse Opera volgend seizoen én omdat fatale liefde dé borrelende inspiratiepoel van tal van opera's is.

(E.V.S.)

Smaakmaker:

Alle info: www.vlaamseopera.be

Eerder berichtten we al over het operadebuut van Christoph Waltz, nu blijkt dat ook de Hongaarse cineast Kornèl Mondruczó (vooral bekend van zijn op het filmfestival van Cannes gelauwerde Johanna en opvolger Delta) in de Vlaamse Opera zal debuteren. Terwijl Oscarwinnaar Christoph Waltz die Richard Strauss' Der Rosenkavalier regisseert, stelt Mundruczó zich voor een uitdaging van formaat. Hij zal Bella Bartok's De Burcht van Hertog Blauwbaard combineren met Franz Schubert's Winterreise. Dat Mundruczó geïntrigeerd is door en voeling heeft met het genre is al bekend sinds zijn betoverende film Johanna, een operafilm geïnspireerd op het levensverhaal van Jeanne d'Arc. Daarnaast staan er drie Vlaamse regisseurs op de affiche: Stef Lernous (Abattoir Fermé) waagt zich aan Wagners Tristan und Isolde, Guy Joosten brengt een Mozarts Don Giovanni en Antwerpenaar Moshe Leiser Rossini's Otello.Seizoensthema is 'Fatal Atttraction', een knipoog naar Adrian Lynes thriller. Waarom? Omdat de fimwereld wel zeer prominent aanwezig is in de Vlaamse Opera volgend seizoen én omdat fatale liefde dé borrelende inspiratiepoel van tal van opera's is. (E.V.S.)Smaakmaker: Alle info: www.vlaamseopera.be