Johan Daenen (1958) is beeldend kunstenaar én de scenografische sparringpartner van Jan Decorte. Hij maakt ook decors voor, onder andere, Patrick Masset.

'Tijdens een bezoek aan mijn atelier zag Patrick het perfecte beeld voor Alaska, muziektheater over het geheugen(verlies). Hij koos een melancholisch beeldje: een walvisje op een bankje. Ik vergrootte de sculptuur tot drie plastic walvissen - in fluorescerend geel, wit en zwart - op een wit/zwarte vloer. De kleurcombinatie maakt vooral de witte vis tot een abstract object. Verder sieren drie reiskooien voor honden en een kippenhok - telkens in populierenhout - de scène. Dit bevreemdende decor toont mijn fascinatie voor de wijze waarop mensen werelden in hun wereld bouwen. Net zoals herinneringen werelden in ons hoofd creëren. Een zwart gaasdoek voor het decor zal het beeld vertroebelen. Zoals vervagende herinneringen.'

(E.V.S.)

Meer info: www.varia.be

Extra:

Documentaire over Johan Daenen:

De Canvasconnectie - Johan Daenen from De Canvasconnectie on Vimeo.

Trailer van de voorstelling:

Johan Daenen (1958) is beeldend kunstenaar én de scenografische sparringpartner van Jan Decorte. Hij maakt ook decors voor, onder andere, Patrick Masset. 'Tijdens een bezoek aan mijn atelier zag Patrick het perfecte beeld voor Alaska, muziektheater over het geheugen(verlies). Hij koos een melancholisch beeldje: een walvisje op een bankje. Ik vergrootte de sculptuur tot drie plastic walvissen - in fluorescerend geel, wit en zwart - op een wit/zwarte vloer. De kleurcombinatie maakt vooral de witte vis tot een abstract object. Verder sieren drie reiskooien voor honden en een kippenhok - telkens in populierenhout - de scène. Dit bevreemdende decor toont mijn fascinatie voor de wijze waarop mensen werelden in hun wereld bouwen. Net zoals herinneringen werelden in ons hoofd creëren. Een zwart gaasdoek voor het decor zal het beeld vertroebelen. Zoals vervagende herinneringen.' (E.V.S.)Meer info: www.varia.be Extra: Documentaire over Johan Daenen: De Canvasconnectie - Johan Daenen from De Canvasconnectie on Vimeo.Trailer van de voorstelling: