Asmik Grigorian won in de categorie Young Female Singer. Deze Litouwse sopraan maakte haar debuut bij Opera Vlaanderen als Judith/De Burcht van Hertog Blauwbaard (2013/2014) in een spectaculaire regie van Kornel Mundruczo. Haar vertolking viel onmiddellijk in de smaak bij pers en publiek. Vorig seizoen zette ze een aangrijpende vertolking neer als Rachel in La Juive.

De Zweedse mezzo-sopraan Ann Hallenberg ontving gisteren een International Opera Award voor haar recital cd Agrippina waarop ze aria's vertolkt van onder andere Händel, Telemann en Porpora. Hallenberg was bij Opera Vlaanderen te zien als Arsace/Semiramide en maakte een onvergetelijke indruk als de machtsgeile Agrippina in de gelijknamige opera van Händel. Volgend seizoen is ze opnieuw te zien in deze rol in Opera Antwerpen.

De grote winnaar van de avond werd echter Amerikaanse tenor Gregory Kunde. Hij mag zich Male Singer of the Year noemen. Kunde vertolkte bij Opera Vlaanderen met veel verve de titelrol in Otello van Rossini onder de muzikale leiding van Alberto Zedda. Van deze productie werd een cd-opname gemaakt.

Intendant Aviel Cahn is blij met de erkenning voor de solisten: 'Het toont dat artiesten die nu aan de top staan en die morgen aan de top zullen staan regelmatig aanwezig zijn in ons huis. Deze namen zullen in de toekomst terug op onze affiche staan. Uiteraard is het jammer dat we de prijs voor Best Chorus niet hebben kunnen verzilveren. Het was het tweede jaar op rij dat het Koor van Opera Vlaanderen genomineerd werd. Het toont dat Opera Vlaanderen in de Champions League speelt en dit met onze beperkte middelen.' De Award voor Best Chorus ging naar English National Opera.

Opera Vlaanderen was ook nog genomineerd in de categorie beste nieuwe productie met La Juive. Ook De Munt was in die categorie genomineerd met Penthesilea. De Award voor beste nieuwe productie ging uiteindelijk naar Theater an der Wien voor de productie Peter Grimes.

De International Opera Awards zijn een initiatief van het Britse magazine Opera.

(EVS)

Alle info: http://www.operaawards.org/

Smaakmakers:

La Juive - met Asmik Grigorian als Rachel

Otello - met Gregory Kunde als Otello

Asmik Grigorian won in de categorie Young Female Singer. Deze Litouwse sopraan maakte haar debuut bij Opera Vlaanderen als Judith/De Burcht van Hertog Blauwbaard (2013/2014) in een spectaculaire regie van Kornel Mundruczo. Haar vertolking viel onmiddellijk in de smaak bij pers en publiek. Vorig seizoen zette ze een aangrijpende vertolking neer als Rachel in La Juive.De Zweedse mezzo-sopraan Ann Hallenberg ontving gisteren een International Opera Award voor haar recital cd Agrippina waarop ze aria's vertolkt van onder andere Händel, Telemann en Porpora. Hallenberg was bij Opera Vlaanderen te zien als Arsace/Semiramide en maakte een onvergetelijke indruk als de machtsgeile Agrippina in de gelijknamige opera van Händel. Volgend seizoen is ze opnieuw te zien in deze rol in Opera Antwerpen.De grote winnaar van de avond werd echter Amerikaanse tenor Gregory Kunde. Hij mag zich Male Singer of the Year noemen. Kunde vertolkte bij Opera Vlaanderen met veel verve de titelrol in Otello van Rossini onder de muzikale leiding van Alberto Zedda. Van deze productie werd een cd-opname gemaakt.Intendant Aviel Cahn is blij met de erkenning voor de solisten: 'Het toont dat artiesten die nu aan de top staan en die morgen aan de top zullen staan regelmatig aanwezig zijn in ons huis. Deze namen zullen in de toekomst terug op onze affiche staan. Uiteraard is het jammer dat we de prijs voor Best Chorus niet hebben kunnen verzilveren. Het was het tweede jaar op rij dat het Koor van Opera Vlaanderen genomineerd werd. Het toont dat Opera Vlaanderen in de Champions League speelt en dit met onze beperkte middelen.' De Award voor Best Chorus ging naar English National Opera. Opera Vlaanderen was ook nog genomineerd in de categorie beste nieuwe productie met La Juive. Ook De Munt was in die categorie genomineerd met Penthesilea. De Award voor beste nieuwe productie ging uiteindelijk naar Theater an der Wien voor de productie Peter Grimes. De International Opera Awards zijn een initiatief van het Britse magazine Opera. (EVS)Alle info: http://www.operaawards.org/ Smaakmakers: La Juive - met Asmik Grigorian als RachelOtello - met Gregory Kunde als Otello