'Deze schetsen zijn gemaakt met Ludovico Einaudi op de achtergrond. Prachtige muziek die me helemaal in mijn cocon zuigt', verklaart Klaar Vermeulen (1985).

Toen Koen De Preeter haar vroeg een decor te ontwerpen voor J o u r n e y hapte ze meteen toe. 'Niet alleen omdat het de eerste keer is dat ik voor een dansvoorstelling ontwerp, maar bovenal omdat het concept me aansprak.' Dat concept is even zeldzaam als eenvoudig: een dansduet tussen de dertigjarige De Preter en de 87-jarige Alphea Pouget. J o u r n e y is een duet over de reis die het leven is én de reis die het creëren van deze voorstelling was. 'Een duet tussen een jong en veel ouder lichaam is niet evident. Je moet op zoek naar licht dat een ouder lichaam op een juiste manier weergeeft. Daarom kozen we voor zachtgeel en amberkleurig licht op een witte balletvloer en een wit gordijn. Die witte materialen reflecteren het licht. Zo creëerde ik een wereld die de intieme sfeer van dit duet ondersteunt.'

(E.V.S.)

J o u r n e y, Koen De Preter, Van 28 maart 2013 tot 7 februari 2014 op reis door Vlaanderen.

Meer info: www.koendepreter.com

Smaakmaker:

teaser J O U R N E Y from Koen De Preter on Vimeo.

'Deze schetsen zijn gemaakt met Ludovico Einaudi op de achtergrond. Prachtige muziek die me helemaal in mijn cocon zuigt', verklaart Klaar Vermeulen (1985). Toen Koen De Preeter haar vroeg een decor te ontwerpen voor J o u r n e y hapte ze meteen toe. 'Niet alleen omdat het de eerste keer is dat ik voor een dansvoorstelling ontwerp, maar bovenal omdat het concept me aansprak.' Dat concept is even zeldzaam als eenvoudig: een dansduet tussen de dertigjarige De Preter en de 87-jarige Alphea Pouget. J o u r n e y is een duet over de reis die het leven is én de reis die het creëren van deze voorstelling was. 'Een duet tussen een jong en veel ouder lichaam is niet evident. Je moet op zoek naar licht dat een ouder lichaam op een juiste manier weergeeft. Daarom kozen we voor zachtgeel en amberkleurig licht op een witte balletvloer en een wit gordijn. Die witte materialen reflecteren het licht. Zo creëerde ik een wereld die de intieme sfeer van dit duet ondersteunt.' (E.V.S.)J o u r n e y, Koen De Preter, Van 28 maart 2013 tot 7 februari 2014 op reis door Vlaanderen.Meer info: www.koendepreter.com Smaakmaker: teaser J O U R N E Y from Koen De Preter on Vimeo.