De Fransman werd in 1980 sterdanser aan de Opéra National van Parijs en vergaarde wereldfaam. Hij werkte met groten uit de dans zoals Rudolf Noerejev, Maurice Béjart en Alvin Alley.

In 1990 werd Dupond in opvolging van Noerejev directeur dans bij dezelfde culturele instelling, om vijf jaar later over te stappen naar de Opéra de Paris. Die ontsloeg zijn directeur ballet in 1997.

'Patrick Dupond is vanmorgen heengegaan om met de sterren te dansen', zei zijn levenspartner Leïla Da Rocha. Dupond overleed aan de gevolgen van een ziekte. Hij werd 61. (Belga)

De Fransman werd in 1980 sterdanser aan de Opéra National van Parijs en vergaarde wereldfaam. Hij werkte met groten uit de dans zoals Rudolf Noerejev, Maurice Béjart en Alvin Alley. In 1990 werd Dupond in opvolging van Noerejev directeur dans bij dezelfde culturele instelling, om vijf jaar later over te stappen naar de Opéra de Paris. Die ontsloeg zijn directeur ballet in 1997.'Patrick Dupond is vanmorgen heengegaan om met de sterren te dansen', zei zijn levenspartner Leïla Da Rocha. Dupond overleed aan de gevolgen van een ziekte. Hij werd 61. (Belga)