Vorig jaar sleepte De Munt, het operahuis speelt dit seizoen in verschillende Brusselse cultuurhuizen wegens verbouwingen, al deze award binnen met "Au Monde", van Philippe Boesmans. Maar het operahuis laat weten in nog meer nominaties een hand te hebben. Daarom wil De Munt "ook in het bijzonder die genomineerde artiesten feliciteren die recent nog in de Munt aan de slag waren", meer bepaald voor de Franse bariton Stéphane Degout, die genomineerd is in de categorie Best Male Singer.

Daarnaast is De Munt ook "blij met de erkenning" voor Sjaron Minailo ("Medúlla", "To Be Sung") in de categorie Best Young Director, Mariusz Treliski ("Powder Her Face"), Damiano Michieletto ("L'Elisir d'amore") en Laurent Pelly ("Cendrillon", "Don Quichotte") in de categorie Best Director.

De International Opera Awards worden voor het vierde jaar georganiseerd door de Opera Awards Foundations. De uitreiking vindt plaats op 15 mei in Londen. Ook Opera Vlaanderen is genomineerd voor de operaprijzenslag. "La Juive" maakt kans op de award voor Best New Production en het Koor Opera Vlaanderen voor Best Chorus. (Belga/DB)

Vorig jaar sleepte De Munt, het operahuis speelt dit seizoen in verschillende Brusselse cultuurhuizen wegens verbouwingen, al deze award binnen met "Au Monde", van Philippe Boesmans. Maar het operahuis laat weten in nog meer nominaties een hand te hebben. Daarom wil De Munt "ook in het bijzonder die genomineerde artiesten feliciteren die recent nog in de Munt aan de slag waren", meer bepaald voor de Franse bariton Stéphane Degout, die genomineerd is in de categorie Best Male Singer. Daarnaast is De Munt ook "blij met de erkenning" voor Sjaron Minailo ("Medúlla", "To Be Sung") in de categorie Best Young Director, Mariusz Treliski ("Powder Her Face"), Damiano Michieletto ("L'Elisir d'amore") en Laurent Pelly ("Cendrillon", "Don Quichotte") in de categorie Best Director. De International Opera Awards worden voor het vierde jaar georganiseerd door de Opera Awards Foundations. De uitreiking vindt plaats op 15 mei in Londen. Ook Opera Vlaanderen is genomineerd voor de operaprijzenslag. "La Juive" maakt kans op de award voor Best New Production en het Koor Opera Vlaanderen voor Best Chorus. (Belga/DB)