Half maart mochten Damien Jalet en Sidi Larbi Cherkaoui in Londen al twee Olivier Awards mee naar huis nemen. Ook in Rusland is hun 'Babel (words)' in de categorie beste choreografie bekroond met de prestigieuze 'Benois de la Danse'.

Tijdens een groot gala in het Bolshoi theater in Moscow nam Damien Jalet de prijs in ontvangst. Dansers Navala Chaudhari en Damien Fournier openden het gala met een duet uit de voorstelling.

Sidi Larbi Cherkaoui zelf verblijft momenteel in Amsterdam, waar hij de voorstelling 'Labyrinth' creëert voor het Nationaal Ballet. In september gaat zijn 'TeZukA', waarvoor hij eerder dit jaar een maand in Japan verbleef, in première.

Damien Jalet is deze zomer present in Avignon, waar hij de choreografie voor de nieuwe voorstelling 'Jan Karski' van Arthur Nauzyciel creëert. Die opent het officiële luik van het festival opent. Daarnaast schreef hij ook een solo voor de Nigeriaanse danser Qudus Onikeku.

Elien Haentjens

Half maart mochten Damien Jalet en Sidi Larbi Cherkaoui in Londen al twee Olivier Awards mee naar huis nemen. Ook in Rusland is hun 'Babel (words)' in de categorie beste choreografie bekroond met de prestigieuze 'Benois de la Danse'. Tijdens een groot gala in het Bolshoi theater in Moscow nam Damien Jalet de prijs in ontvangst. Dansers Navala Chaudhari en Damien Fournier openden het gala met een duet uit de voorstelling. Sidi Larbi Cherkaoui zelf verblijft momenteel in Amsterdam, waar hij de voorstelling 'Labyrinth' creëert voor het Nationaal Ballet. In september gaat zijn 'TeZukA', waarvoor hij eerder dit jaar een maand in Japan verbleef, in première. Damien Jalet is deze zomer present in Avignon, waar hij de choreografie voor de nieuwe voorstelling 'Jan Karski' van Arthur Nauzyciel creëert. Die opent het officiële luik van het festival opent. Daarnaast schreef hij ook een solo voor de Nigeriaanse danser Qudus Onikeku. Elien Haentjens