Door haar clip aan te passen geeft Beyoncé Anne Teresa De Keersmaeker en Thierry De Mey eigenlijk gelijk. Ze heeft alle scenes, die ze overnam van Rosas, verwijderd. Al geeft ze haar ongelijk door deze werkwijze op een wel heel erg impliciete manier toe.

Eerder had Beyoncé al toegegeven dat ze de film als inspiratiebron gebruikte. Door de scenes te verwijderen geeft ze nu eigenlijk toe dat ze fout zat. Al is het wel een erg impliciete manier om toe te geven.

Begin oktober ontstond wereldwijd ophef over de videoclip 'Countdown' van Beyoncé. Daarin nam ze niet alleen de danspasjes, maar ook de locaties en kledij bijna letterlijk over van de dansvoorstelling 'Rosas danst Rosas' (1983) van Anne Teresa De Keersmaeker en de film 'Achterland' (2001), die Thierry De Mey op basis van die voorstelling maakte.

Door de verwijdering lijkt het team rond Rosas zijn slag te hebben thuisgehaald. Voorlopig wenst niemand op de herwerkte versie van de clip te reageren.

Elien Haentjens

Door haar clip aan te passen geeft Beyoncé Anne Teresa De Keersmaeker en Thierry De Mey eigenlijk gelijk. Ze heeft alle scenes, die ze overnam van Rosas, verwijderd. Al geeft ze haar ongelijk door deze werkwijze op een wel heel erg impliciete manier toe. Eerder had Beyoncé al toegegeven dat ze de film als inspiratiebron gebruikte. Door de scenes te verwijderen geeft ze nu eigenlijk toe dat ze fout zat. Al is het wel een erg impliciete manier om toe te geven. Begin oktober ontstond wereldwijd ophef over de videoclip 'Countdown' van Beyoncé. Daarin nam ze niet alleen de danspasjes, maar ook de locaties en kledij bijna letterlijk over van de dansvoorstelling 'Rosas danst Rosas' (1983) van Anne Teresa De Keersmaeker en de film 'Achterland' (2001), die Thierry De Mey op basis van die voorstelling maakte. Door de verwijdering lijkt het team rond Rosas zijn slag te hebben thuisgehaald. Voorlopig wenst niemand op de herwerkte versie van de clip te reageren. Elien Haentjens