Dewulf kreeg de Taalunie Toneelschijfprijs maandagavond 25 november 2013 in HETPALEIS te Antwerpen voor zijn stuk Een Lolita dat hij in opdracht van NTGent schreef. Aan de prijs is 10 000 € verbonden.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een Nederlands-Vlaamse jury aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. De jury bestond dit jaar uit Robby Cleiren (speler/theatermaker bij De Roovers Antwerpen), Rob Vriens (freelance regisseur, werkzaam in Nederland en Duitsland in het jeugdtheater) en Judith Wendel (freelance dramaturg en theaterdocent, o.a. bij Jakop Ahlbom Amsterdam en Conny Janssen Danst Rotterdam). Naast de officiële jury kozen ook studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen hun eigen favoriete tekst uit de keuze van de officiële jury.

De vier teksten waarop de jury haar keuze liet vallen waren: BOG. van collectief BOG. (Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen), Een lolita van Bernard Dewulf, Mightysociety10 van Eric de Vroedt en Somedaymyprincewill.com van Sadettin Kirmiziyüz en Casper Vandeputte.

De jury verkoos de tekst van Dewulf uit ruim 45 inzendingen. Omdat Dewulf volgens de jury een geheel nieuwe lezing weet te geven van het overbekende thema en verhaal. "Hij doet dit zonder open deuren in te trappen, integendeel, er worden zelfs deuren gevonden naar ruimtes waarvan niemand wist dat ze bestonden", aldus de jury. De jury noemt de tekst wonderschoon. De tekst 'verwondt en verwondert, een tekst die als een goed gedicht nooit uitgelezen raakt', aldus de jury.

Toneelschrijfster Lot Vekemans sprak de jaarlijkse Taalunie Toneellezing. Studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen kozen voor BOG.

(E.V.S.)

Dewulf kreeg de Taalunie Toneelschijfprijs maandagavond 25 november 2013 in HETPALEIS te Antwerpen voor zijn stuk Een Lolita dat hij in opdracht van NTGent schreef. Aan de prijs is 10 000 € verbonden.De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een Nederlands-Vlaamse jury aan een schrijver van een oorspronkelijk Nederlandstalig toneelstuk dat in het voorafgaande seizoen voor het eerst is opgevoerd. De jury bestond dit jaar uit Robby Cleiren (speler/theatermaker bij De Roovers Antwerpen), Rob Vriens (freelance regisseur, werkzaam in Nederland en Duitsland in het jeugdtheater) en Judith Wendel (freelance dramaturg en theaterdocent, o.a. bij Jakop Ahlbom Amsterdam en Conny Janssen Danst Rotterdam). Naast de officiële jury kozen ook studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen hun eigen favoriete tekst uit de keuze van de officiële jury.De vier teksten waarop de jury haar keuze liet vallen waren: BOG. van collectief BOG. (Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen), Een lolita van Bernard Dewulf, Mightysociety10 van Eric de Vroedt en Somedaymyprincewill.com van Sadettin Kirmiziyüz en Casper Vandeputte.De jury verkoos de tekst van Dewulf uit ruim 45 inzendingen. Omdat Dewulf volgens de jury een geheel nieuwe lezing weet te geven van het overbekende thema en verhaal. "Hij doet dit zonder open deuren in te trappen, integendeel, er worden zelfs deuren gevonden naar ruimtes waarvan niemand wist dat ze bestonden", aldus de jury. De jury noemt de tekst wonderschoon. De tekst 'verwondt en verwondert, een tekst die als een goed gedicht nooit uitgelezen raakt', aldus de jury.Toneelschrijfster Lot Vekemans sprak de jaarlijkse Taalunie Toneellezing. Studenten van theateropleidingen in Nederland en Vlaanderen kozen voor BOG. (E.V.S.)