Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de Charlotte Köhler Prijzen 2015 toegekend aan beeldend kunstenaar Jan Hoek en choreograaf Jan Martens. Deze aanmoedigingsprijzen voor jong talent - van elk € 30.000 - worden op donderdag 2 juli 2015 uitgereikt tijdens de Young Talent Awards in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Charlotte Köhler Prijzen zijn aanmoedigingsprijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor jong talent (tot 35 jaar) die sinds 2013 jaarlijks toegekend worden aan twee kunstenaars, waarvan één zich op het gebied van theater manifesteert en de ander op het gebied van beeldende kunst. Het is een stimulering voor jong talent waarvan op grond van tot nu toe gerealiseerd werk in de toekomst veel wordt verwacht.

Choreograaf Jan Martens (1984) studeerde in 2006 af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, opleiding Dans. Sinds 2009 maakt hij eigen choreografieën, onder andere voor Dansateliers Rotterdam, ICKamsterdam en DansBrabant. Zijn meest recente werk THE DOG DAYS ARE OVERwerd geslecteerd oor Het Theaterfestival 2014 en maakt op dit moment een internationale tournee. 'Met deze voorstelling heeft Jan Martens wederom bewezen een bijzonder getalenteerd maker te zijn', zo vindt de adviescommissie theater van het Cultuurfonds.

Jan Hoek(1984) is kunstenaar/fotograaf, maar werkt ook met tekst en schrijft zelf over kunst. In 2012 studeerde hij af aan de Rietveld Academie, in de richting Beeld & Taal. De foto's van Jan Hoek worden internationaal geëxposeerd en waren onlangs te zien bij Unseen in Amsterdam.'Met zijn foto's licht Jan Hoek mensen uit het leven van alledag, met oog voor de rafelranden van de maatschappij', aldus de adviescommissie beeldende kunst van het Cultuurfonds die de prijs aan Jan Hoek toekende. Zijn werk gaat niet alleen om het beeld maar ook over de relatie tussen model en fotograaf.

De prijzen werden in 1988 bij legaat ingesteld door actrice Charlotte Köhler (1892-1977). Onder meer scenograaf Niek Kortekaas (1989), theatermaker Lotte van den Berg (2005), stand-upfilosoof Laura van Dolron (2007) en regisseur Ilay den Boer (2011) wonnen de prijs al.

Smaakmaker THE DOG DAYS ARE OVER:

(EVS)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de Charlotte Köhler Prijzen 2015 toegekend aan beeldend kunstenaar Jan Hoek en choreograaf Jan Martens. Deze aanmoedigingsprijzen voor jong talent - van elk € 30.000 - worden op donderdag 2 juli 2015 uitgereikt tijdens de Young Talent Awards in de Beurs van Berlage in Amsterdam.De Charlotte Köhler Prijzen zijn aanmoedigingsprijzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor jong talent (tot 35 jaar) die sinds 2013 jaarlijks toegekend worden aan twee kunstenaars, waarvan één zich op het gebied van theater manifesteert en de ander op het gebied van beeldende kunst. Het is een stimulering voor jong talent waarvan op grond van tot nu toe gerealiseerd werk in de toekomst veel wordt verwacht. Choreograaf Jan Martens (1984) studeerde in 2006 af aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen, opleiding Dans. Sinds 2009 maakt hij eigen choreografieën, onder andere voor Dansateliers Rotterdam, ICKamsterdam en DansBrabant. Zijn meest recente werk THE DOG DAYS ARE OVERwerd geslecteerd oor Het Theaterfestival 2014 en maakt op dit moment een internationale tournee. 'Met deze voorstelling heeft Jan Martens wederom bewezen een bijzonder getalenteerd maker te zijn', zo vindt de adviescommissie theater van het Cultuurfonds.Jan Hoek(1984) is kunstenaar/fotograaf, maar werkt ook met tekst en schrijft zelf over kunst. In 2012 studeerde hij af aan de Rietveld Academie, in de richting Beeld & Taal. De foto's van Jan Hoek worden internationaal geëxposeerd en waren onlangs te zien bij Unseen in Amsterdam.'Met zijn foto's licht Jan Hoek mensen uit het leven van alledag, met oog voor de rafelranden van de maatschappij', aldus de adviescommissie beeldende kunst van het Cultuurfonds die de prijs aan Jan Hoek toekende. Zijn werk gaat niet alleen om het beeld maar ook over de relatie tussen model en fotograaf. De prijzen werden in 1988 bij legaat ingesteld door actrice Charlotte Köhler (1892-1977). Onder meer scenograaf Niek Kortekaas (1989), theatermaker Lotte van den Berg (2005), stand-upfilosoof Laura van Dolron (2007) en regisseur Ilay den Boer (2011) wonnen de prijs al. Smaakmaker THE DOG DAYS ARE OVER: (EVS)