Het MAS is het eerste nieuwe Antwerpse stadsmuseum in een eeuw. De bouw ervan kadert in de herontwikkeling van de vroegere havenbuurt het Eilandje. De 60 meter hoge toren op het Eilandje zal zowel allerlei tijdelijke en permanente tentoonstellingen als een 'verticale stadswandeling' aanbieden.

Na vijf jaar is het museum nu klaar voor het grote publiek. Het is een combinatie van heel wat verschillende troeven. Zo is de toren van de hand van Neutelings Riedijk een opvallende toevoeging aan de Antwerpse skyline. Bezoekers die tot boven wandelen zullen kunnen genieten van een prachtig panorama.

Vierdaags openingsfestival

De opening van het MAS wordt uitbundig gevierd tijdens het openingsweekend van 13 tot en met 16 mei. Vier dagen lang wordt niet alleen het MAS, maar ook de hele buurt gevierd: de komst van het museum is namelijk een mooi hoogtepunt in de jarenlange ontwikkeling van dit voormalige havengebied.

Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen vat de opzet van het MAS als volgt samen: "In het MAS ervaar je hoe de stad nu leeft, gebouwd op haar verleden en met een blik op de toekomst".

(Belga/INM)

Het MAS is het eerste nieuwe Antwerpse stadsmuseum in een eeuw. De bouw ervan kadert in de herontwikkeling van de vroegere havenbuurt het Eilandje. De 60 meter hoge toren op het Eilandje zal zowel allerlei tijdelijke en permanente tentoonstellingen als een 'verticale stadswandeling' aanbieden. Na vijf jaar is het museum nu klaar voor het grote publiek. Het is een combinatie van heel wat verschillende troeven. Zo is de toren van de hand van Neutelings Riedijk een opvallende toevoeging aan de Antwerpse skyline. Bezoekers die tot boven wandelen zullen kunnen genieten van een prachtig panorama. Vierdaags openingsfestival De opening van het MAS wordt uitbundig gevierd tijdens het openingsweekend van 13 tot en met 16 mei. Vier dagen lang wordt niet alleen het MAS, maar ook de hele buurt gevierd: de komst van het museum is namelijk een mooi hoogtepunt in de jarenlange ontwikkeling van dit voormalige havengebied. Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen vat de opzet van het MAS als volgt samen: "In het MAS ervaar je hoe de stad nu leeft, gebouwd op haar verleden en met een blik op de toekomst". (Belga/INM)