De eervolle onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een persoonlijkheid die kunst en wetenschap op een bijzondere manier naar een breed publiek brengt. Alain Platel - regisseur en choreograaf bij les ballets C de la B, het dansgezelschap dat hij dertig jaar geleden samen met enkele vrienden en familie in Gent oprichtte - neemt de Gouden Penning in ontvangst op 10 december 2016 in het Paleis der Academiën in Brussel.

'Alain Platel heeft de bakens verzet in het danstheater', aldus KVAB-voorzitter Hubert Bocken, 'Hij is een bron van inspiratie voor de aantredende generatie. In zijn carrière ontwikkelde hij een unieke danspoëzie waarmee hij behoort tot de internationale top. Zijn werk is steeds vernieuwend maar blijft toegankelijk voor een breed publiek.'

De Gouden Penning wordt uitgereikt sinds 1998. Eerdere laureaten van de Gouden Penning waren onder meer Sigiswald Kuijken, Marleen Temmerman, Jacques Rogge, Philippe Herreweghe, Roger Raveel en Dries van Noten.

De Gouden Penning 2016 wordt overhandigd op een plechtige academische zitting op 10 december te Brussel.

(EVS)

Meer info: www.lesballetscdela.be en www.kvab.be

De recentste voorstelling van Platel:

De eervolle onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan een persoonlijkheid die kunst en wetenschap op een bijzondere manier naar een breed publiek brengt. Alain Platel - regisseur en choreograaf bij les ballets C de la B, het dansgezelschap dat hij dertig jaar geleden samen met enkele vrienden en familie in Gent oprichtte - neemt de Gouden Penning in ontvangst op 10 december 2016 in het Paleis der Academiën in Brussel. 'Alain Platel heeft de bakens verzet in het danstheater', aldus KVAB-voorzitter Hubert Bocken, 'Hij is een bron van inspiratie voor de aantredende generatie. In zijn carrière ontwikkelde hij een unieke danspoëzie waarmee hij behoort tot de internationale top. Zijn werk is steeds vernieuwend maar blijft toegankelijk voor een breed publiek.'De Gouden Penning wordt uitgereikt sinds 1998. Eerdere laureaten van de Gouden Penning waren onder meer Sigiswald Kuijken, Marleen Temmerman, Jacques Rogge, Philippe Herreweghe, Roger Raveel en Dries van Noten. De Gouden Penning 2016 wordt overhandigd op een plechtige academische zitting op 10 december te Brussel.(EVS)Meer info: www.lesballetscdela.be en www.kvab.be De recentste voorstelling van Platel: