Gore groeide op in New York en New Jersey en werd ontdekt door Quincy Jones, de latere producer van onder meer Michael Jackson.

In 1963 zong ze 'It's my party'. Ze zou later dat jaar pas 17 worden. Enkele hits volgden elkaar snel op, wellicht het meest indrukwekkend 'You don't own me', een vroeg-feministisch lied, dat op nummer twee in de Amerikaanse hitlijsten strandde - volgens Wikipedia 3 weken op rij van de eerste plaats gehouden door het veel simplistischer 'I want to hold your hand' van The Beatles.

Op het hoogtepunt van haar carrière ging Gore studeren, Amerikaanse en Engelse literatuur, in een omgeving die niet veel moest weten van popmuziek.

Mettertijd begon ze zelf liedjes te schrijven, onder meer voor de soundtrack van de film Fame.

(RR)

Gore groeide op in New York en New Jersey en werd ontdekt door Quincy Jones, de latere producer van onder meer Michael Jackson. In 1963 zong ze 'It's my party'. Ze zou later dat jaar pas 17 worden. Enkele hits volgden elkaar snel op, wellicht het meest indrukwekkend 'You don't own me', een vroeg-feministisch lied, dat op nummer twee in de Amerikaanse hitlijsten strandde - volgens Wikipedia 3 weken op rij van de eerste plaats gehouden door het veel simplistischer 'I want to hold your hand' van The Beatles.Op het hoogtepunt van haar carrière ging Gore studeren, Amerikaanse en Engelse literatuur, in een omgeving die niet veel moest weten van popmuziek. Mettertijd begon ze zelf liedjes te schrijven, onder meer voor de soundtrack van de film Fame.(RR)