Cordy is vooral bekend in Wallonië en Frankrijk, maar kon prat gaan op een carrière van internationale allure: ze verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen platen, speelde mee in 17 films en had hoofdrollen in tientallen musicals en theaterstukken.

Léonie Cooreman, artiestennaam Annie Cordy, was afkomstig uit de Brusselse deelgemeente Laken. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Parijs en bouwde een carrière uit als zangeres, actrice en comédienne. Bekende liedjes zijn 'Tata Yoyo' en 'La bonne du curé'. In 2004 werd ze door koning Albert II in de adelstand verheven. Annie Cordy mocht zich sindsdien barones noemen. In 2013 werd ze ook bevorderd tot Commandeur in de Kroonorde.

Een park in haar geboortegemeente Laken werd in 2018 naar haar vernoemd.

Cordy is vooral bekend in Wallonië en Frankrijk, maar kon prat gaan op een carrière van internationale allure: ze verkocht wereldwijd meer dan 5 miljoen platen, speelde mee in 17 films en had hoofdrollen in tientallen musicals en theaterstukken.Léonie Cooreman, artiestennaam Annie Cordy, was afkomstig uit de Brusselse deelgemeente Laken. Ze verhuisde op jonge leeftijd naar Parijs en bouwde een carrière uit als zangeres, actrice en comédienne. Bekende liedjes zijn 'Tata Yoyo' en 'La bonne du curé'. In 2004 werd ze door koning Albert II in de adelstand verheven. Annie Cordy mocht zich sindsdien barones noemen. In 2013 werd ze ook bevorderd tot Commandeur in de Kroonorde. Een park in haar geboortegemeente Laken werd in 2018 naar haar vernoemd.