Yeah Yeah Yeahs is terug met een nieuw album, 'Mosquito' en brengen hun catchy garage-rock, doorspekt met 80's synth-sounds naar Dour. De New Yorkse groep rond zangeres Karen O is in de tien jaar na hun debuutplaat 'Fever To Tell' uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de indierockscene. Hun mainstream doorbraak kwam er met de A-Trak-remix van de single 'Off With Your Head'.

De Britse producer Bonobo strijkt, na 2004 en 2007, voor de derde keer neer op de weide van Dour. Simon Green, zoals hij echt noemt, mixt in zijn muziek graag verschillende samples en hevige, en soms ingewikkelde baslijnen tot een jazzy triphop met een heel filmische sfeer. Zijn nieuwe album 'The North Borders' belooft meer van hetzelfde te brengen. Bonobo passeert op 25 mei ook in de Ancienne Belgique, maar dat optreden is volledig uitverkocht.

De andere nieuwe namen zijn: Devendra Banhart, The Magician, Erol Alkan Presents ... Disco 3000, Boston Bun, Riton, Psy4 de la Rime, Mykki Blanco, Iggy Azalea, Odezenne.

Tickets zijn te verkrijgen vanaf 50 euro voor een dagticket en 100 euro voor een combiticket. (XVdL)

Bonobo - Cirrus

Yeah Yeah Yeahs - Sacrilege

Yeah Yeah Yeahs is terug met een nieuw album, 'Mosquito' en brengen hun catchy garage-rock, doorspekt met 80's synth-sounds naar Dour. De New Yorkse groep rond zangeres Karen O is in de tien jaar na hun debuutplaat 'Fever To Tell' uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de indierockscene. Hun mainstream doorbraak kwam er met de A-Trak-remix van de single 'Off With Your Head'. De Britse producer Bonobo strijkt, na 2004 en 2007, voor de derde keer neer op de weide van Dour. Simon Green, zoals hij echt noemt, mixt in zijn muziek graag verschillende samples en hevige, en soms ingewikkelde baslijnen tot een jazzy triphop met een heel filmische sfeer. Zijn nieuwe album 'The North Borders' belooft meer van hetzelfde te brengen. Bonobo passeert op 25 mei ook in de Ancienne Belgique, maar dat optreden is volledig uitverkocht. De andere nieuwe namen zijn: Devendra Banhart, The Magician, Erol Alkan Presents ... Disco 3000, Boston Bun, Riton, Psy4 de la Rime, Mykki Blanco, Iggy Azalea, Odezenne. Tickets zijn te verkrijgen vanaf 50 euro voor een dagticket en 100 euro voor een combiticket. (XVdL) Bonobo - CirrusYeah Yeah Yeahs - Sacrilege