Na dertien jaar luid vertier is het gedaan met rocken voor de Australische band Wolfmother. Frontman en bezieler van de groep, Andrew Stockdale, liet weten dat hij het volgende project onder zijn eigen naam zal uitbrengen. De groep was vorig jaar nog te bewonderen op het podium van Rock Werchter.

Stockdale verzorgde eerder al alle muziek en teksten van 'Cosmic Egg', het vorige album van de band. "De voorbije drie jaar trad ik op als Wolfmother en dat voelt niet meer juist aan", zei de frontman tegen Billboard. "Chris Ross, die op de basgitaar en keyboards speelde in de originele line-up, kwam met de naam van de groep. Die naam representeerde de hele band: mij, Chris en Myles Heskett (de drummer)."

Wolfmother brak door in 2005 met het gelijknamige album en singles zoals 'Joker and the Thief' en 'Woman' deden het goed in de hitlijsten. Voor dat laatste nummer won Wolfmother in 2007 zelfs de Grammy voor Beste Hard Rock Performance. Na 'Cosmic Egg' in 2009 werd het stil rond de groep. Andrew Stockdale verschijnt nu dus terug aan de oppervlakte met een soloplaat, die 'Keep Moving' zal gaan heten en ligt eind april in de winkels. (XVdL)

Wolfmother - Woman

Andrew Stockdale - Long Way To Go

Na dertien jaar luid vertier is het gedaan met rocken voor de Australische band Wolfmother. Frontman en bezieler van de groep, Andrew Stockdale, liet weten dat hij het volgende project onder zijn eigen naam zal uitbrengen. De groep was vorig jaar nog te bewonderen op het podium van Rock Werchter. Stockdale verzorgde eerder al alle muziek en teksten van 'Cosmic Egg', het vorige album van de band. "De voorbije drie jaar trad ik op als Wolfmother en dat voelt niet meer juist aan", zei de frontman tegen Billboard. "Chris Ross, die op de basgitaar en keyboards speelde in de originele line-up, kwam met de naam van de groep. Die naam representeerde de hele band: mij, Chris en Myles Heskett (de drummer)." Wolfmother brak door in 2005 met het gelijknamige album en singles zoals 'Joker and the Thief' en 'Woman' deden het goed in de hitlijsten. Voor dat laatste nummer won Wolfmother in 2007 zelfs de Grammy voor Beste Hard Rock Performance. Na 'Cosmic Egg' in 2009 werd het stil rond de groep. Andrew Stockdale verschijnt nu dus terug aan de oppervlakte met een soloplaat, die 'Keep Moving' zal gaan heten en ligt eind april in de winkels. (XVdL) Wolfmother - Woman Andrew Stockdale - Long Way To Go