Will Tura (ook bekend als ridder Arthur Blanckaert) bracht zoveel albums uit dat hij eerder al werd gelauwerd met de titel van Keizer van het Vlaamse Lied. Grote hits waren onderandere Mooi, het leven is mooi, Eenzaam zonder jou en Ik mis je zo.

Ook bij onze royals is Will Tura een welkome gast. Zo zong hij op de begrafenissen van koning Boudewijn en koningin Fabiola.

Dat deze keizer nu dus beloond wordt met een Lifetime Achievement Award mag geen wonder heten. Al was het maar omdat zijn carrière al erg lang duurt: "Tuurke" Blanckaert stond op zijn negende voor het eerst op een podium, als jodelende cowboy.

De uitreiking van de MIA's is donderdag 21 januari live te bekijken op Eén om 20u40.

(EK)

Will Tura (ook bekend als ridder Arthur Blanckaert) bracht zoveel albums uit dat hij eerder al werd gelauwerd met de titel van Keizer van het Vlaamse Lied. Grote hits waren onderandere Mooi, het leven is mooi, Eenzaam zonder jou en Ik mis je zo. Ook bij onze royals is Will Tura een welkome gast. Zo zong hij op de begrafenissen van koning Boudewijn en koningin Fabiola. Dat deze keizer nu dus beloond wordt met een Lifetime Achievement Award mag geen wonder heten. Al was het maar omdat zijn carrière al erg lang duurt: "Tuurke" Blanckaert stond op zijn negende voor het eerst op een podium, als jodelende cowboy. De uitreiking van de MIA's is donderdag 21 januari live te bekijken op Eén om 20u40.(EK)