Het nieuwe filmproject van Vincent Moon luistert naar de naam An Island. De Franse regisseur, die vooral bekend is als bezieler van de Take-Away Shows, heeft zich ditmaal verenigd met de Deense band Efterklang voor een film die in februari 2011 het levenslicht zal zien.

Voor dit nieuwe project zonderde filmmaker en muzikanten zich afgelopen augustus af op een Deens eiland. Daar werkte ze gedurende vier dagen aan performances afkomstig van Efterklangs Musical Chairs. Maar liefst tweehonderd eilandbewoners verleenden hun medewerking aan het project en stelden Moon in staat zich helemaal uit te leven in dit laatste nieuwe muzikale experiment.

Bedoeling is dat de film de lengte van een album zal hebben. Het spreekt voor zich dat Moon en Efterklang er dus een erg intense samenwerking op hebben zitten. Hoewel ze zich al eerder verenigden voor kleinere projecten, weten ze dan ook te vertellen dat An Island hun artistieke band naar een totaal nieuw niveau heeft gevoerd.

Wie benieuwd is naar het resultaat moet nog enkele maandjes geduld oefenen, maar de teaser die inmiddels al online staat, doet ons vermoeden dat het het wachten waard zal zijn.

Dieter Brusselaers

Het nieuwe filmproject van Vincent Moon luistert naar de naam An Island. De Franse regisseur, die vooral bekend is als bezieler van de Take-Away Shows, heeft zich ditmaal verenigd met de Deense band Efterklang voor een film die in februari 2011 het levenslicht zal zien. Voor dit nieuwe project zonderde filmmaker en muzikanten zich afgelopen augustus af op een Deens eiland. Daar werkte ze gedurende vier dagen aan performances afkomstig van Efterklangs Musical Chairs. Maar liefst tweehonderd eilandbewoners verleenden hun medewerking aan het project en stelden Moon in staat zich helemaal uit te leven in dit laatste nieuwe muzikale experiment. Bedoeling is dat de film de lengte van een album zal hebben. Het spreekt voor zich dat Moon en Efterklang er dus een erg intense samenwerking op hebben zitten. Hoewel ze zich al eerder verenigden voor kleinere projecten, weten ze dan ook te vertellen dat An Island hun artistieke band naar een totaal nieuw niveau heeft gevoerd. Wie benieuwd is naar het resultaat moet nog enkele maandjes geduld oefenen, maar de teaser die inmiddels al online staat, doet ons vermoeden dat het het wachten waard zal zijn. Dieter Brusselaers