Bestaat er nog een vuiler Gents exportproduct dan het trottoir van de Overpoort? Sinds Dirk, gestileerd als dirk., weten we dat het antwoord op die vraag. Het kwartet werd in 2016 derde op Humo's Rock Rally met een eigengereide cocktail van pop en noise.

Nu komt de groep met haar eerste album op de proppen, en dat heet simpelweg Album. De plaat verschijnt op 9 februari, maar is nu al in primeur te beluisteren op KnackFocus.be.

Zanger Jelle Denturck bracht al eerder muziek uit, onder meer met Protection Patrol Pinkerton, maar vindt Dirk 'urgenter'. 'Ik denk en hoop dat ik binnen tien jaar nog met evenveel goesting naar deze liedjes zal kunnen luisteren.' Oordeelt u vooral zelf: u kunt de hele plaat hieronder beluisteren.

Jelle Denturck geeft in onze +zone toelichting bij het album, track per track: 'Een wietje smoren en opnemen na middernacht.'

Bestaat er nog een vuiler Gents exportproduct dan het trottoir van de Overpoort? Sinds Dirk, gestileerd als dirk., weten we dat het antwoord op die vraag. Het kwartet werd in 2016 derde op Humo's Rock Rally met een eigengereide cocktail van pop en noise. Nu komt de groep met haar eerste album op de proppen, en dat heet simpelweg Album. De plaat verschijnt op 9 februari, maar is nu al in primeur te beluisteren op KnackFocus.be. Zanger Jelle Denturck bracht al eerder muziek uit, onder meer met Protection Patrol Pinkerton, maar vindt Dirk 'urgenter'. 'Ik denk en hoop dat ik binnen tien jaar nog met evenveel goesting naar deze liedjes zal kunnen luisteren.' Oordeelt u vooral zelf: u kunt de hele plaat hieronder beluisteren.