Als Blaudzun maakt Sigmond al enige tijd krullige, melodieuze folk met gevoel voor drama. Samen met Douglas gaat hij nu de elektronische toer op als Haty Haty. Was Blaudzun nog genoemd naar de Deense wielrenner Verner Blaudzun - één uit de tijd van Joop Zoetemelk -, dan verwijst deze groepsnaam naar 'Hati', het Indonesische woord voor hart, maar ook: een wolfachtig wezen uit de Noorse mythologie dat jacht maakt op de maan.

De twee, die al langer een samenwerking beoogden, begonnen in februari 2015 ideeën uit te wisselen en op te nemen. 'Dat deden we niet via e-mail of Facetime, zoals dat tegenwoordig vaak gaat, maar wel door onszelf in verschillende studio's en hotelkamers op te sluiten', aldus Douglas. 'Het was een spontane versmelting van onze beider muzikale ideeën en achtergronden', zegt Blaudzun.

Het resultaat - 'High As The Sun', een plaat met acht nummers (en met een gastbijdrage van Ane Brun) - verschijnt op 11 maart via V2 en gaat gepaard met een Europese club- en festivaltournee. Op 13 maart speelt het duo alvast in De Studio in Antwerpen, in het kader van het nieuwe elektronische festival Over Tijd, waar die dag ook onder meer James Holden de affiche siert.

Check hier - in première voor België - de clip van tweede single 'Parakeet', inclusief vlammenwerpers, hakbijlen en een dragqueen.

Als Blaudzun maakt Sigmond al enige tijd krullige, melodieuze folk met gevoel voor drama. Samen met Douglas gaat hij nu de elektronische toer op als Haty Haty. Was Blaudzun nog genoemd naar de Deense wielrenner Verner Blaudzun - één uit de tijd van Joop Zoetemelk -, dan verwijst deze groepsnaam naar 'Hati', het Indonesische woord voor hart, maar ook: een wolfachtig wezen uit de Noorse mythologie dat jacht maakt op de maan. De twee, die al langer een samenwerking beoogden, begonnen in februari 2015 ideeën uit te wisselen en op te nemen. 'Dat deden we niet via e-mail of Facetime, zoals dat tegenwoordig vaak gaat, maar wel door onszelf in verschillende studio's en hotelkamers op te sluiten', aldus Douglas. 'Het was een spontane versmelting van onze beider muzikale ideeën en achtergronden', zegt Blaudzun. Het resultaat - 'High As The Sun', een plaat met acht nummers (en met een gastbijdrage van Ane Brun) - verschijnt op 11 maart via V2 en gaat gepaard met een Europese club- en festivaltournee. Op 13 maart speelt het duo alvast in De Studio in Antwerpen, in het kader van het nieuwe elektronische festival Over Tijd, waar die dag ook onder meer James Holden de affiche siert.Check hier - in première voor België - de clip van tweede single 'Parakeet', inclusief vlammenwerpers, hakbijlen en een dragqueen.