Als eerbetoon aan de overleden Lou Reed heeft Cartier Foundation, het Parijse museum dat hedendaagse kunst steunt en promoot, de opnames van het integrale concert van Lou Reed en John Cale publiekelijk gemaakt. Het optreden dat eigenlijk helemaal niet voorzien was, vond plaats in het park van de Fondation Cartier op 15 juni 1990, naar aanleiding van de expo rond popart-paus Andy Warhol.

Het werd een legendarisch concert, want na enkele nummers uit hun gezamelijke conceptalbum 'Songs for Drella' haalden Reed en Cale tot ieders verbazing de twee andere leden van The Velvet Underground - Moe Tucker en Sterling Morrison - erbij, brachten een reünieconcert (even toch) en speelden 'Heroin'. Unieke beelden. (DB)

Als eerbetoon aan de overleden Lou Reed heeft Cartier Foundation, het Parijse museum dat hedendaagse kunst steunt en promoot, de opnames van het integrale concert van Lou Reed en John Cale publiekelijk gemaakt. Het optreden dat eigenlijk helemaal niet voorzien was, vond plaats in het park van de Fondation Cartier op 15 juni 1990, naar aanleiding van de expo rond popart-paus Andy Warhol.Het werd een legendarisch concert, want na enkele nummers uit hun gezamelijke conceptalbum 'Songs for Drella' haalden Reed en Cale tot ieders verbazing de twee andere leden van The Velvet Underground - Moe Tucker en Sterling Morrison - erbij, brachten een reünieconcert (even toch) en speelden 'Heroin'. Unieke beelden. (DB)