Op 5 mei speelde The National zes uur lang het nummer 'Sorrow' uit hun vijfde album 'High Violet'. De groep voerde de repetitieve performance voor een groot publiek uit in het New Yorkse MoMA PS1. Dit liveconcert maakt deel uit van 'A Lot of Sorrow', een kunstwerk van performanceartiest Ragnar Kjartansson.

In een persbericht preciseerde het MoMA het doel van deze bizarre act: "Door één enkel popnummer repetitief uit te voeren, probeert de kunstenaar te ontdekken hoe muziek beelden kan oproepen. Zoals bij alle optredens van Kjartansson, zit het idee achter 'A Lot Of Sorrow' vol met humor en emotie."??

The National staat op 25 juni in het Brusselse Koninklijk Circus en op 4 juli op het hoofdpodium van Rock Werchter (CB).

Bekijk het resultaat hier:

Op 5 mei speelde The National zes uur lang het nummer 'Sorrow' uit hun vijfde album 'High Violet'. De groep voerde de repetitieve performance voor een groot publiek uit in het New Yorkse MoMA PS1. Dit liveconcert maakt deel uit van 'A Lot of Sorrow', een kunstwerk van performanceartiest Ragnar Kjartansson. In een persbericht preciseerde het MoMA het doel van deze bizarre act: "Door één enkel popnummer repetitief uit te voeren, probeert de kunstenaar te ontdekken hoe muziek beelden kan oproepen. Zoals bij alle optredens van Kjartansson, zit het idee achter 'A Lot Of Sorrow' vol met humor en emotie."?? The National staat op 25 juni in het Brusselse Koninklijk Circus en op 4 juli op het hoofdpodium van Rock Werchter (CB). Bekijk het resultaat hier: