'Mechanical Bull', zo heet de nieuwe plaat van Kings Of Leon die op 23 september uitkomt. Het album werd geproducet door Angelo Petraglia en werd opgenomen in de studio van de groep in Nashville. 'Ik dacht dat we een heel volwassen album gingen maken, maar ik ben verbaasd hoe jeugdig het klinkt', aldus bassist Jared Followill. 'Het klinkt als een mix van Youth & Young Manhood en Because of the Times.'

Afgelopen vrijdag had de rockband uit Tennessee op de mainstage van het festival 'Governor's Ball' in New York moeten staan, maar hun optreden moest verzet worden omwille van de tropische storm Andrea, die op dat moment over de stad trok. Het concert werd verplaatst naar zaterdag en geprogrammeerd net vóór Guns 'N Roses. De groep trakteerde de festivalgangers op het nummer 'Supersoaker', de eerste single van het nieuwe album.

De drie broers Caleb, Nathan en Jared Followill en hun neef Matthew brachten in 2003 hun debuutalbum 'Youth And Young Manhood' uit. Maar pas in september 2008 noteerden ze hun eerste nummer 1-hit in de Engelse single charts met de single 'Sex On Fire'. Het laatste album van de groep, 'Come Around Sundown Lyrics', dateert van 2010.

Op 12 juni begint Kings Of Leon in Londen aan hun Europese tournee. Op 5 juli houdt de groep halt op de festivalweide van Rock Werchter. (DB)

'Mechanical Bull', zo heet de nieuwe plaat van Kings Of Leon die op 23 september uitkomt. Het album werd geproducet door Angelo Petraglia en werd opgenomen in de studio van de groep in Nashville. 'Ik dacht dat we een heel volwassen album gingen maken, maar ik ben verbaasd hoe jeugdig het klinkt', aldus bassist Jared Followill. 'Het klinkt als een mix van Youth & Young Manhood en Because of the Times.' Afgelopen vrijdag had de rockband uit Tennessee op de mainstage van het festival 'Governor's Ball' in New York moeten staan, maar hun optreden moest verzet worden omwille van de tropische storm Andrea, die op dat moment over de stad trok. Het concert werd verplaatst naar zaterdag en geprogrammeerd net vóór Guns 'N Roses. De groep trakteerde de festivalgangers op het nummer 'Supersoaker', de eerste single van het nieuwe album. De drie broers Caleb, Nathan en Jared Followill en hun neef Matthew brachten in 2003 hun debuutalbum 'Youth And Young Manhood' uit. Maar pas in september 2008 noteerden ze hun eerste nummer 1-hit in de Engelse single charts met de single 'Sex On Fire'. Het laatste album van de groep, 'Come Around Sundown Lyrics', dateert van 2010. Op 12 juni begint Kings Of Leon in Londen aan hun Europese tournee. Op 5 juli houdt de groep halt op de festivalweide van Rock Werchter. (DB)