Jamie Lidell verraste ons eerder dit jaar met het opvallende Compass. Na het een beetje afgelikte Jim, zijn succesplaat uit 2008, slaat Lidell blijkbaar terug de richting in die hij op zijn doorbraakplaat Multiply (2005) al lustig verkende. Voor The Ring haalt Lidell een heerlijk vettige en bluesy baslijn naar boven en bewijst opnieuw dat hij een aardig potje kan zingen. Op zijn zevende plaat Compass zijn o.a. Beck, Feist en Chris Taylor, Daniel Rossen en Chris Bear van Grizzly Bear te horen. Op 17 mei kan u het plastiekje van uw exemplaar scheuren.

In de clip toont Jamie dat hij er als strandjutter een wel heel 'originele' methode op na houdt om een ring te vinden. Of die methode ook resultaat heeft, krijgen we jammer genoeg niet te zien.

Jan Walraven

Jamie Lidell verraste ons eerder dit jaar met het opvallende Compass. Na het een beetje afgelikte Jim, zijn succesplaat uit 2008, slaat Lidell blijkbaar terug de richting in die hij op zijn doorbraakplaat Multiply (2005) al lustig verkende. Voor The Ring haalt Lidell een heerlijk vettige en bluesy baslijn naar boven en bewijst opnieuw dat hij een aardig potje kan zingen. Op zijn zevende plaat Compass zijn o.a. Beck, Feist en Chris Taylor, Daniel Rossen en Chris Bear van Grizzly Bear te horen. Op 17 mei kan u het plastiekje van uw exemplaar scheuren. In de clip toont Jamie dat hij er als strandjutter een wel heel 'originele' methode op na houdt om een ring te vinden. Of die methode ook resultaat heeft, krijgen we jammer genoeg niet te zien. Jan Walraven