Andrew Dominik, die in het verleden met Nick Cave en Bad Seed Warren Ellis samenwerkte voor de film 'The Assissination of Jesse James by the Coward Robert Ford', nam de regie van de documentaire voor zijn rekening. In 'One More Time With Feeling' krijgt de kijker enerzijds de plaat in première te horen en anderzijds verhalen en geïmproviseerde overpeinzingen van Nick Cave voorgeschoteld.

In de trailer vertelt Nick Cave over hoe het is om een nieuw persoon te worden na een catastrofale gebeurtenis. Duidelijk een verwijzing naar de tragische dood van zijn tienerzoon Arthur, die van een klif viel terwijl de muzikant bezig was met de productie van zijn nieuwste plaat. De film duikt in deze tragische achtergrond waartegen het album werd geschreven en opgenomen. De film getuigt 'hoe een artiest probeert om zijn weg door het duister te vinden'.

In België wordt de film in de Kinepolisbioscopen vertoond. Klik hier voor meer info.

(LP)

Andrew Dominik, die in het verleden met Nick Cave en Bad Seed Warren Ellis samenwerkte voor de film 'The Assissination of Jesse James by the Coward Robert Ford', nam de regie van de documentaire voor zijn rekening. In 'One More Time With Feeling' krijgt de kijker enerzijds de plaat in première te horen en anderzijds verhalen en geïmproviseerde overpeinzingen van Nick Cave voorgeschoteld. In de trailer vertelt Nick Cave over hoe het is om een nieuw persoon te worden na een catastrofale gebeurtenis. Duidelijk een verwijzing naar de tragische dood van zijn tienerzoon Arthur, die van een klif viel terwijl de muzikant bezig was met de productie van zijn nieuwste plaat. De film duikt in deze tragische achtergrond waartegen het album werd geschreven en opgenomen. De film getuigt 'hoe een artiest probeert om zijn weg door het duister te vinden'.In België wordt de film in de Kinepolisbioscopen vertoond. Klik hier voor meer info. (LP)