Het vernuft waarmee Heath Ledger de Joker neerzette in 'The Dark Knight' lijkt voor een groot deel geïnspireerd op de jonge Tom Waits. Die roddel doet online de ronde toen een YouTuber en Batmanfan de gelijkenis ontdekte na het bekijken van onderstaand filmpje.

In het fragment uit een Australisch tv-interview uit 1979 valt op hoezeer de hebbelijkheden van de 29-jarige Waits overeenstemmen met Ledgers vertolking. Ook de stem van beide figuren is bijna niet te onderscheiden.

Geen manier om er achter te komen of wijlen Heath Ledger effectief inspiratie vond bij Tom Waits. Maar het moet gezegd dat de gelijkenis inderdaad verbluffend is (CB):

Het vernuft waarmee Heath Ledger de Joker neerzette in 'The Dark Knight' lijkt voor een groot deel geïnspireerd op de jonge Tom Waits. Die roddel doet online de ronde toen een YouTuber en Batmanfan de gelijkenis ontdekte na het bekijken van onderstaand filmpje. In het fragment uit een Australisch tv-interview uit 1979 valt op hoezeer de hebbelijkheden van de 29-jarige Waits overeenstemmen met Ledgers vertolking. Ook de stem van beide figuren is bijna niet te onderscheiden. Geen manier om er achter te komen of wijlen Heath Ledger effectief inspiratie vond bij Tom Waits. Maar het moet gezegd dat de gelijkenis inderdaad verbluffend is (CB):