Het lijkt een vreemde ontwikkeling voor Cocker. In het verleden werd hem wel vaker gevraagd zijn teksten te publiceren, maar hij hield altijd vol dat ze enkel bestudeerd mochten worden samen met de songs. "De woorden behoren toe aan de liedjes", aldus de zanger, "het is hun natuurlijke habitat". Toch gaat hij nu in zee met een uitgever die zijn werk wil uitgeven.

In de Britse pers wordt Cocker tot de beste tekstschrijvers van de laatste twintig jaar gerekend. Zelf blijft hij bescheiden onder die lof. "Ik schrijf maar over gewone, alledaagse dingen", geeft hij toe. "De kunst bestaat erin ze ongewoon te doen klinken."

In het volgende interview praat Jarvis Cocker uitgebreid over zijn teksten en zijn gevoelens over de geplande publicatie.

Jarvis Cocker on Writing and Publishing his Lyrics from FaberBooks on Vimeo.

(TS)

Het lijkt een vreemde ontwikkeling voor Cocker. In het verleden werd hem wel vaker gevraagd zijn teksten te publiceren, maar hij hield altijd vol dat ze enkel bestudeerd mochten worden samen met de songs. "De woorden behoren toe aan de liedjes", aldus de zanger, "het is hun natuurlijke habitat". Toch gaat hij nu in zee met een uitgever die zijn werk wil uitgeven. In de Britse pers wordt Cocker tot de beste tekstschrijvers van de laatste twintig jaar gerekend. Zelf blijft hij bescheiden onder die lof. "Ik schrijf maar over gewone, alledaagse dingen", geeft hij toe. "De kunst bestaat erin ze ongewoon te doen klinken."In het volgende interview praat Jarvis Cocker uitgebreid over zijn teksten en zijn gevoelens over de geplande publicatie.Jarvis Cocker on Writing and Publishing his Lyrics from FaberBooks on Vimeo.(TS)