Het leek even alsof het festival Gent Jazz het zonder Trixie Whitley ging moeten doen. Whitley zou samen met Daniel Lanois' Black Dub Collective de Gentse jazz happening afsluiten, maar deze plannen vielen in het water nadat Daniel Lanois zwaargewond werd afgevoerd na een motorongeval in Los Angeles.

Gent Jazz doet het dus zonder Black Dub sessions, maar de Vlaams-Amerikaanse soulzangeres Trixie Whitley zakt op 18 juli toch af naar Belgenland om met een eigen project mét guests het festival af te sluiten. Dit uiteraard zonder haar Black Dub-collega's Daniel Lanois, Brian Blade en Daryll Johnson.

Meer informatie over het festival en de programmatie vindt u op de festivalwebsite. Ter voorbereiding van het optreden kunt u hieronder genieten van I'd rather go blind. In het filmpje zijn ook Daniel Lanois en Brian Blade te zien.

Elisah Vandaele

Het leek even alsof het festival Gent Jazz het zonder Trixie Whitley ging moeten doen. Whitley zou samen met Daniel Lanois' Black Dub Collective de Gentse jazz happening afsluiten, maar deze plannen vielen in het water nadat Daniel Lanois zwaargewond werd afgevoerd na een motorongeval in Los Angeles. Gent Jazz doet het dus zonder Black Dub sessions, maar de Vlaams-Amerikaanse soulzangeres Trixie Whitley zakt op 18 juli toch af naar Belgenland om met een eigen project mét guests het festival af te sluiten. Dit uiteraard zonder haar Black Dub-collega's Daniel Lanois, Brian Blade en Daryll Johnson. Meer informatie over het festival en de programmatie vindt u op de festivalwebsite. Ter voorbereiding van het optreden kunt u hieronder genieten van I'd rather go blind. In het filmpje zijn ook Daniel Lanois en Brian Blade te zien.Elisah Vandaele