De Gents-Amerikaanse zangeres speelde haar try-out in de Gentse Handelsbeurs voor een beperkt publiek. Na afloop van het optreden verscheen Daniël Termont op het podium om haar een gouden plaat te overhandigen. In amper een week tijd zijn er al meer dan 10.000 exemplaren van het debuutalbum 'The Fourth Corner' over de toonbank gegaan.

Whitley startte haar tournee gisterenavond in een uitverkochte Handelsbeurs in Gent. De blues-zangeres speelt op 9 maart ook in de Brusselse Ancienne Belgique en nog een tweede keer in de Handelsbeurs op 10 maart. Voor die concerten zijn er spijtig genoeg zijn tickets meer te verkrijgen. Whitley trekt daarna nog naar Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Canada en de VS.

De Belgisch-Amerikaanse soulrevelatie is de dochter van wijlen Chris Whitley, de Amerikaanse zanger-gitarist. Trixie groeide op tussen Gent en New York tot ze op 17-jarige leeftijd besliste van alleen in The Big Apple te gaan wonen. Daar werd ze de protégé van Daniel Lanois, producer van onder andere Bob Dylan en U2, die haar opnam in zijn supergroep 'Black Dub'. 'The Fourth Corner', het debuutalbum van Trixie Whitley, ligt sinds 16 februari in de winkelrekken. (XVdL)

De Gents-Amerikaanse zangeres speelde haar try-out in de Gentse Handelsbeurs voor een beperkt publiek. Na afloop van het optreden verscheen Daniël Termont op het podium om haar een gouden plaat te overhandigen. In amper een week tijd zijn er al meer dan 10.000 exemplaren van het debuutalbum 'The Fourth Corner' over de toonbank gegaan. Whitley startte haar tournee gisterenavond in een uitverkochte Handelsbeurs in Gent. De blues-zangeres speelt op 9 maart ook in de Brusselse Ancienne Belgique en nog een tweede keer in de Handelsbeurs op 10 maart. Voor die concerten zijn er spijtig genoeg zijn tickets meer te verkrijgen. Whitley trekt daarna nog naar Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Canada en de VS. De Belgisch-Amerikaanse soulrevelatie is de dochter van wijlen Chris Whitley, de Amerikaanse zanger-gitarist. Trixie groeide op tussen Gent en New York tot ze op 17-jarige leeftijd besliste van alleen in The Big Apple te gaan wonen. Daar werd ze de protégé van Daniel Lanois, producer van onder andere Bob Dylan en U2, die haar opnam in zijn supergroep 'Black Dub'. 'The Fourth Corner', het debuutalbum van Trixie Whitley, ligt sinds 16 februari in de winkelrekken. (XVdL)