'Rise Like A Phoenix' zong de Oostenrijkse Conchita, gestoken in zandloperjurk, verwijzend naar 2011 toen ze zelf als vrouw herrees.

Het nummer, dat niet zou misstaan op de soundtrack van een James Bond-film, viel in de smaak. De Oostenrijkse werd in Kopenhagen dan ook, samen met negen anderen, gekozen tot finalist.

De andere negen waren Zwitserland, Slovenië, Polen, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, Malta, Wit-Rusland en Finland.

België plaatste zich niet. Onze inzending, Axel Hirsoux, sneuvelde in de halve finale.

Zaterdag strijden in Kopenhagen in totaal 26 landen om de hoofdprijs van het Eurovisiesongfestival. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

'Rise Like A Phoenix' zong de Oostenrijkse Conchita, gestoken in zandloperjurk, verwijzend naar 2011 toen ze zelf als vrouw herrees. Het nummer, dat niet zou misstaan op de soundtrack van een James Bond-film, viel in de smaak. De Oostenrijkse werd in Kopenhagen dan ook, samen met negen anderen, gekozen tot finalist. De andere negen waren Zwitserland, Slovenië, Polen, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, Malta, Wit-Rusland en Finland. België plaatste zich niet. Onze inzending, Axel Hirsoux, sneuvelde in de halve finale. Zaterdag strijden in Kopenhagen in totaal 26 landen om de hoofdprijs van het Eurovisiesongfestival. (Elsevier/Servaas van der Laan/TV)