In plaats van op pensioen te gaan nadat Gord Downie het nieuws kreeg dat hij terminaal was, besloten hij en zijn bandleden nog een laatste keer op tournee te gaan. Die is nu ten einde gekomen met het concert in Ontario.

Het laatste optreden van Downie was een belangrijk moment voor de Canadezen, voor wie Tragically Hip vergelijkbaar is met onze Clouseau: iedereen kent minstens tien liedjes en ze hebben de jeugd van heel wat inwoners mee gekleurd. Het afscheidsconcert begon dan ook met een spontane a capella uitvoering van 'O Canada' door het publiek. Eerste Minister Justin Trudeau zong dat trouwens ook mee, want als fan sinds de middelbare school kon hij niet wegblijven op het concert. "Gord en Tragically Hip zijn een onvermijdelijk en essentieel deel van wie en wat wij zijn als land. Vanavond krijgen we de kans om hen daarvoor te bedanken en dat te vieren."

Het concert werd overal ten lande uitgezonden voor wie geen kaartje had kunnen bemachtigen. Van stadions over dorpspleinen tot restaurants: wie ik Canada was, kon niet om de grote schermen heen kijken. Zelfs de politie in Toronto liet weten moeilijk bereikbaar te zijn:

(EK)

In plaats van op pensioen te gaan nadat Gord Downie het nieuws kreeg dat hij terminaal was, besloten hij en zijn bandleden nog een laatste keer op tournee te gaan. Die is nu ten einde gekomen met het concert in Ontario. Het laatste optreden van Downie was een belangrijk moment voor de Canadezen, voor wie Tragically Hip vergelijkbaar is met onze Clouseau: iedereen kent minstens tien liedjes en ze hebben de jeugd van heel wat inwoners mee gekleurd. Het afscheidsconcert begon dan ook met een spontane a capella uitvoering van 'O Canada' door het publiek. Eerste Minister Justin Trudeau zong dat trouwens ook mee, want als fan sinds de middelbare school kon hij niet wegblijven op het concert. "Gord en Tragically Hip zijn een onvermijdelijk en essentieel deel van wie en wat wij zijn als land. Vanavond krijgen we de kans om hen daarvoor te bedanken en dat te vieren."Het concert werd overal ten lande uitgezonden voor wie geen kaartje had kunnen bemachtigen. Van stadions over dorpspleinen tot restaurants: wie ik Canada was, kon niet om de grote schermen heen kijken. Zelfs de politie in Toronto liet weten moeilijk bereikbaar te zijn:(EK)