Jean Deaux - Right Now

Wij houden Jean Deaux in de gaten sinds ze aan de zijde van goed volk als Sampha en Isaiah Rashad opduikt, en we suggereren u hetzelfde. Oersterke track (50% Kanye, 50% Rihanna) uit haar mixtape Soular System.

Ata Kak - Bome Nnwom

Jarenlang speurde Brian Shimkovitz, oprichter van het re-issuelabel Awesome Tapes from Africa, naar de man achter Ata Kak, een Afrikaanse houseproducer die in 1986 één obscure tape uitbracht. Hij vond hem.

Miguel ft. Kurupt - NWA

D'Angelo is nog maar een paar weken herrezen als Black Messiah en hij krijgt al te duchten concurrentie van Miguel, die andere, soul-, r&b- en funkcrooner met een oogje op Prince. 'I'm a nigger with an attitude.' Zeg wel.

Ryley Walker - Primrose Green

We sloten 2014 af met lof voor onder meer Steve Gunn (#8 in onze eindlijst), en het lijkt erop dat we met Ryley Walker een Britse evenknie gevonden hebben voor de zanger-gitarist. Denk Tim Buckley en Nick Drake.

Ty Segall - Mr. Face

Lap, het jaar is nog niet goed en wel van de springplank geduikeld en Ty Segall mikt ons al een ep om de oren. Of ogen, want de vinylversie bestaat uit twee singles die tevens dienst doen als 3D-bril. Dolletjes!

Beluister hier.

Jean Deaux - Right NowWij houden Jean Deaux in de gaten sinds ze aan de zijde van goed volk als Sampha en Isaiah Rashad opduikt, en we suggereren u hetzelfde. Oersterke track (50% Kanye, 50% Rihanna) uit haar mixtape Soular System.Ata Kak - Bome NnwomJarenlang speurde Brian Shimkovitz, oprichter van het re-issuelabel Awesome Tapes from Africa, naar de man achter Ata Kak, een Afrikaanse houseproducer die in 1986 één obscure tape uitbracht. Hij vond hem. Miguel ft. Kurupt - NWAD'Angelo is nog maar een paar weken herrezen als Black Messiah en hij krijgt al te duchten concurrentie van Miguel, die andere, soul-, r&b- en funkcrooner met een oogje op Prince. 'I'm a nigger with an attitude.' Zeg wel. Ryley Walker - Primrose GreenWe sloten 2014 af met lof voor onder meer Steve Gunn (#8 in onze eindlijst), en het lijkt erop dat we met Ryley Walker een Britse evenknie gevonden hebben voor de zanger-gitarist. Denk Tim Buckley en Nick Drake. Ty Segall - Mr. FaceLap, het jaar is nog niet goed en wel van de springplank geduikeld en Ty Segall mikt ons al een ep om de oren. Of ogen, want de vinylversie bestaat uit twee singles die tevens dienst doen als 3D-bril. Dolletjes!Beluister hier.