Valerie June - You Can't Be ToldDan Auerbach van The Black Keys is op weg om de nieuwe Jack White te worden. Er mag geen naar blues- of garagerock ruikende artiest opduiken of hij wringt zijn voet tussen de deur. Zijn nieuwste protegee heet Valerie June, en het is eraan te horen!

Pond - Giant Tortoise

Vorig jaar werden de psychedelische rockers van Pond wat weggedrukt door het moederschip Tame Impala (de bands delen enkele leden), maar met dit Giant Tortoise en hun later dit jaar verwachte, tweede album komt daar zeker verandering in.

Anika - In the City

Het origineel van Chromatics was al niet het equivalent van een warme groepsknuffel, maar in de verkilde postpunkversie van Anika vriest het pas echt dat het kraakt. Geoff Barrow van Portishead zit aan de knoppen.

Autre Ne Veut - Counting

Hadden de mannen van Hurts meer soul door hen aderen stromen, ze klonken als Autre Ne Veut, het alias van ene Arthur Ashin. Op zijn album Anxiety - er gingen intensieve sessies psychoanalyse vooraf - koppelt hij r&b aan viriele powerpop.

James Blake - Retrogade

Wat doet het deugd om die falset opnieuw te horen. Alle copycats ten spijt blijft James Blake op eenzame hoogte zijn ding doen: hypersensitieve soul injecteren in beklemmende electronica. Begin april volgt het album Overgrown.

Valerie June - You Can't Be ToldDan Auerbach van The Black Keys is op weg om de nieuwe Jack White te worden. Er mag geen naar blues- of garagerock ruikende artiest opduiken of hij wringt zijn voet tussen de deur. Zijn nieuwste protegee heet Valerie June, en het is eraan te horen! Pond - Giant Tortoise Vorig jaar werden de psychedelische rockers van Pond wat weggedrukt door het moederschip Tame Impala (de bands delen enkele leden), maar met dit Giant Tortoise en hun later dit jaar verwachte, tweede album komt daar zeker verandering in. Anika - In the City Het origineel van Chromatics was al niet het equivalent van een warme groepsknuffel, maar in de verkilde postpunkversie van Anika vriest het pas echt dat het kraakt. Geoff Barrow van Portishead zit aan de knoppen. Autre Ne Veut - Counting Hadden de mannen van Hurts meer soul door hen aderen stromen, ze klonken als Autre Ne Veut, het alias van ene Arthur Ashin. Op zijn album Anxiety - er gingen intensieve sessies psychoanalyse vooraf - koppelt hij r&b aan viriele powerpop. James Blake - Retrogade Wat doet het deugd om die falset opnieuw te horen. Alle copycats ten spijt blijft James Blake op eenzame hoogte zijn ding doen: hypersensitieve soul injecteren in beklemmende electronica. Begin april volgt het album Overgrown.