Arca - Thievery

Zat er een cd-hoesje in het doosje van Kanye Wests Yeezus, dan stond de naam Arca er met kleine lettertjes in vermeld, en ook FKA twigs sloot op haar debuut een pact met de beatbricoleur. Het kort maar krachtige Thievery kondigt 's mans solodebuut Xen aan.

Ibeyi - Mama Says

Hun naam betekent 'tweeling' in het Yuroba, een West-Afrikaans dialect die het Frans-Cubaanse zusterpaar leerde van hun pa, percussionist Anga Díaz. Dat de appel nog steeds niet ver van de boom valt bewijst Mama Says, uit op XL Recordings.

Laura Doggett - Phoenix

Verscheen uit het niets, vloog vorige maand onder onze radar door, maar werd alsnog onderschept tijdens een routinevlucht van de Knack Focus-drone: Laura Doggett, die voor haar debuutsingle meteen SOHN als producer wist te strikken.

Shintaro Sakamoto - Birth of the Super Cult

Ooit werd het vaandel van de psychedelische rock in Japan hoog gehouden door Yura Yura Teikoku, maar sinds de split vaart frontman Shintaro Sakamoto onder eigen vlag. Op z'n pas verschenen album Let's Dance Raw verdiept hij zich in folk en exotica. In het Japans, dat spreekt.

Mr Twin Sister - In The House of Yes

Drie jaar terug wist het groepje Twin Sister ons vanuit Long Island te bekoren met het vederlichte indiepopplaatje In Heaven, hun debuut. Sindsdien braken ze met platenfirma Domino, laten ze zich aanspreken als 'meneer', en sloop er donkerblauwe disco in hun sound.

Arca - ThieveryZat er een cd-hoesje in het doosje van Kanye Wests Yeezus, dan stond de naam Arca er met kleine lettertjes in vermeld, en ook FKA twigs sloot op haar debuut een pact met de beatbricoleur. Het kort maar krachtige Thievery kondigt 's mans solodebuut Xen aan. Ibeyi - Mama SaysHun naam betekent 'tweeling' in het Yuroba, een West-Afrikaans dialect die het Frans-Cubaanse zusterpaar leerde van hun pa, percussionist Anga Díaz. Dat de appel nog steeds niet ver van de boom valt bewijst Mama Says, uit op XL Recordings. Laura Doggett - PhoenixVerscheen uit het niets, vloog vorige maand onder onze radar door, maar werd alsnog onderschept tijdens een routinevlucht van de Knack Focus-drone: Laura Doggett, die voor haar debuutsingle meteen SOHN als producer wist te strikken. Shintaro Sakamoto - Birth of the Super CultOoit werd het vaandel van de psychedelische rock in Japan hoog gehouden door Yura Yura Teikoku, maar sinds de split vaart frontman Shintaro Sakamoto onder eigen vlag. Op z'n pas verschenen album Let's Dance Raw verdiept hij zich in folk en exotica. In het Japans, dat spreekt.Mr Twin Sister - In The House of YesDrie jaar terug wist het groepje Twin Sister ons vanuit Long Island te bekoren met het vederlichte indiepopplaatje In Heaven, hun debuut. Sindsdien braken ze met platenfirma Domino, laten ze zich aanspreken als 'meneer', en sloop er donkerblauwe disco in hun sound.