Azealia Banks - BBD Alsof er nog twijfel zou bestaan over het heersen van Azealia Banks in 2013: op 1 januari draaide ze haar fans bij wijze van nieuwjaarscadeau een natte tong met dit splinternieuwe BBD, een met trap- en ravebeats aangeklede bom van jewelste. BBD staat overigens voor Bad Bitches Do It.


Dizzee Rascal - Bassline Junkie Ook Dizzee Rascal was er als de kippen bij om het nieuwe jaar stevig in te zetten. Uit zijn op tweede kerst uitgebrachte mixtape The Mixtape Volume 2 komt Bassline Junkie, een ode aan de moddervette baslijn. De opvolger voor het megasucces Tongue n' Cheek is intussen in de maak.

Toro Y Moi - Say That Chaz Bundick alias Toro Y Moi heeft er een flinke gedaantewisseling op zitten sinds de dagen dat hij als voortrekker van de chillwave-scene versleten werd. Hij trekt met gemak een pak disco, pop of house aan tegenwoordig, en deze teaser bij het album Anything in Return combineert zelfs alle drie.

The Revival Hour - Hold Back We zitten er al even op te wachten, bijna twee jaar om precies te zijn: het eerste album van The Revival Hour, oftewel het samenwerkingsverbond tussen songsmid DM Stith (een poulain van Sufjan Stevens) en John Mark Lapham van The Earlies. Eind januari is Scorpio Little Devil een feit.


Fimber Bravo - Life after Doomsday Hij komt uit Trinidad, draait al vier decennia mee en is een meester op de steel drums - Fimber Bravo is, zoals we dat noemen, een naam om te ontdekken. Zeker als we u vertellen dat zowel Alexis Taylor van Hot Chip als Zongamin present tekenen op zijn album Con-Fusion. Eind januari in de winkels.

Azealia Banks - BBD Alsof er nog twijfel zou bestaan over het heersen van Azealia Banks in 2013: op 1 januari draaide ze haar fans bij wijze van nieuwjaarscadeau een natte tong met dit splinternieuwe BBD, een met trap- en ravebeats aangeklede bom van jewelste. BBD staat overigens voor Bad Bitches Do It. Dizzee Rascal - Bassline Junkie Ook Dizzee Rascal was er als de kippen bij om het nieuwe jaar stevig in te zetten. Uit zijn op tweede kerst uitgebrachte mixtape The Mixtape Volume 2 komt Bassline Junkie, een ode aan de moddervette baslijn. De opvolger voor het megasucces Tongue n' Cheek is intussen in de maak. Toro Y Moi - Say That Chaz Bundick alias Toro Y Moi heeft er een flinke gedaantewisseling op zitten sinds de dagen dat hij als voortrekker van de chillwave-scene versleten werd. Hij trekt met gemak een pak disco, pop of house aan tegenwoordig, en deze teaser bij het album Anything in Return combineert zelfs alle drie. The Revival Hour - Hold Back We zitten er al even op te wachten, bijna twee jaar om precies te zijn: het eerste album van The Revival Hour, oftewel het samenwerkingsverbond tussen songsmid DM Stith (een poulain van Sufjan Stevens) en John Mark Lapham van The Earlies. Eind januari is Scorpio Little Devil een feit. Fimber Bravo - Life after Doomsday Hij komt uit Trinidad, draait al vier decennia mee en is een meester op de steel drums - Fimber Bravo is, zoals we dat noemen, een naam om te ontdekken. Zeker als we u vertellen dat zowel Alexis Taylor van Hot Chip als Zongamin present tekenen op zijn album Con-Fusion. Eind januari in de winkels.