Rock Werchter dag 4: Vampire WeekendVampire Weekend speelde op het hoofdpodium ten dans zoals een perfecte popgroep dat hoort te doen: op het scherpst van de snee, op het toppunt van hun kunnen, opgefokt zonder ook maar ergens steken te laten vallen.

En wat te denken van frontman Ezra Koenig? Daar stond en sprong en buitelde hij op dat podium, met zijn knalrode zweetband rond het voorhoofd en zijn opgerolde jeans: de ideaalste zomerkampmonitor die men zich dromen kan. Geen jammerlijke bummer of hij weet er de jolige stemming in te houden ('Cornetto's vergeten? Dan maken we die toch zelf? Ik weet preciés hoe dat moet! Wie helpt mij?').

Goed, er was maar één hoogtepunt. Máár: dat duurde wel bijna een uur. Simply put: een knalconcert waarbij enkel en alleen de muziek knalde. Jawadde!

Kurt Blondeel

Rock Werchter dag 4: Vampire WeekendVampire Weekend speelde op het hoofdpodium ten dans zoals een perfecte popgroep dat hoort te doen: op het scherpst van de snee, op het toppunt van hun kunnen, opgefokt zonder ook maar ergens steken te laten vallen. En wat te denken van frontman Ezra Koenig? Daar stond en sprong en buitelde hij op dat podium, met zijn knalrode zweetband rond het voorhoofd en zijn opgerolde jeans: de ideaalste zomerkampmonitor die men zich dromen kan. Geen jammerlijke bummer of hij weet er de jolige stemming in te houden ('Cornetto's vergeten? Dan maken we die toch zelf? Ik weet preciés hoe dat moet! Wie helpt mij?'). Goed, er was maar één hoogtepunt. Máár: dat duurde wel bijna een uur. Simply put: een knalconcert waarbij enkel en alleen de muziek knalde. Jawadde!Kurt Blondeel