Het festival Tomorrowland viert zijn tiende verjaardag met een éénmalig dubbel festivalweekend. Dat heeft de festivalorganisatie dinsdag bevestigd in een persbericht. Het mega-evenement vindt plaats in het weekend van 18 juli en dat van 25 juli.

Bekendmaking van de eerste namen en ticketinformatie volgt op maandag 13 januari. "Voor onze tiende verjaardag willen we absoluut iets speciaal doen, we zullen dit jaar twee keer zoveel fans naar het festival kunnen laten komen", klinkt het. Vorig jaar overtrof de vraag immers vele malen het aanbod. Het initiatief blijft éénmalig "om de druk op de buurt, de gemeente, onze organisatie en recreatiedomein De Schorre te beperken in de toekomst".

De organisatie benadrukt verder dat het niet de bedoeling is dat dezelfde fans twee weekends na elkaar afzakken naar Boom. "De line-up zal voor de twee weekends ongeveer gelijklopend zijn. We willen dat dit jaar zoveel mogelijk bezoekers van Boom, Rumst, België en vanuit heel de wereld de tiende verjaardag kunnen meebeleven."

"De gemeente Boom erkent de bijzondere uitstraling van een wereldevenement als Tomorrowland en wil onder strikte voorwaarden en éénmalig de toestemming geven tot een dubbel feest", zegt burgemeester Jeroen Baert.

De organisatie laat tot slot weten dat voor beide weekends de helft van de tickets voorbehouden wordt aan Belgen. (Belga)

Het festival Tomorrowland viert zijn tiende verjaardag met een éénmalig dubbel festivalweekend. Dat heeft de festivalorganisatie dinsdag bevestigd in een persbericht. Het mega-evenement vindt plaats in het weekend van 18 juli en dat van 25 juli.Bekendmaking van de eerste namen en ticketinformatie volgt op maandag 13 januari. "Voor onze tiende verjaardag willen we absoluut iets speciaal doen, we zullen dit jaar twee keer zoveel fans naar het festival kunnen laten komen", klinkt het. Vorig jaar overtrof de vraag immers vele malen het aanbod. Het initiatief blijft éénmalig "om de druk op de buurt, de gemeente, onze organisatie en recreatiedomein De Schorre te beperken in de toekomst". De organisatie benadrukt verder dat het niet de bedoeling is dat dezelfde fans twee weekends na elkaar afzakken naar Boom. "De line-up zal voor de twee weekends ongeveer gelijklopend zijn. We willen dat dit jaar zoveel mogelijk bezoekers van Boom, Rumst, België en vanuit heel de wereld de tiende verjaardag kunnen meebeleven." "De gemeente Boom erkent de bijzondere uitstraling van een wereldevenement als Tomorrowland en wil onder strikte voorwaarden en éénmalig de toestemming geven tot een dubbel feest", zegt burgemeester Jeroen Baert. De organisatie laat tot slot weten dat voor beide weekends de helft van de tickets voorbehouden wordt aan Belgen. (Belga)